2023.10.27. 12:34:30 6087 238

Érzelmi intelligencia – 4+1 mondat, ami arra utal, hogy nincs
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában azt feltételezzük, hogy mindenki bír vele. Aztán ahogy megyünk előre az életünkben, „korosodunk”, élményeket, tapasztalatokat gyűjtünk, rájövünk, hogy ez bizony nagyon nem így van. Sokan még csak minimális érzelmi intelligenciával sem bírnak, és ez már egy-egy megnyilvánulásukból is kitűnik.

Érzelmi intelligencia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Érzelmi intelligencia

Ők azok, akik egyáltalán nem veszik figyelembe mások érzéseit, és úgy egyáltalán mások létezését. Lássuk, mi az a néhány mondat, ami, ha elhangzik, biztosan tudhatjuk, hogy egy alacsony érzelmi intelligenciájú emberrel állunk szemben.

  • ”De nekem (mindig) igazam van!” Aki folyamatosan azt akarja bizonygatni, hogy neki mindig igaza van, annak nem csak az önbizalma kevés, hanem mások érzelmei is hidegen hagyják.

  • ”Ez csakis a Te hibád!” Felelősséget vállalni valamiért, amit esetleg nem úgy sült el, ahogy kellett volna? Semmi esetre sem! Sokkal egyszerűbb valaki mást kihozni bűnbaknak!

  • ”Már megint hisztizel?” Egy alacsony érzelmi intelligenciájú ember el sem tudja képzelni, hogy különböző emberek egy azonos szituációra másként reagáljanak. Pedig ez igencsak gyakori…

  • ”Ez nem az én problémám!” Azt hiszen, ehhez nincs is igazán mit hozzáfűzni. Nyilván nem oldhatjuk meg mások gondjait, és nem is vehetjük a világ bajait a vállunkra. De egy minimális empátiát tanúsíthatunk családunk, barátaink, kollégáink problémái iránt.

  • ”Nekem aztán mindegy!” Ez még akár igaz is lehet, ám jó lesz, ha az „apróbetűs” részt is hozzáhalljuk. Vagyis, „Nekem mindegy, de alakuljon úgy, ahogy nekem jó!”

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...