2022.02.03. 09:35:00 6559 219

Érzékeny a bőröd? Készíts szemhéjfestéket csupa természetes anyagból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Többek között eltömődött pórusok és hormonális egyensúlyhiány is oka lehet annak, ha érzékennyé válik a bőrünk. Azonban akkor sem kell lemondanunk a sminkről, míg meg nem szüntetjük a bőrérzékenység okát! Cak nagyon-nagyon figyelmesen kell megválogatni a magunkra kent termékeket, vagyis azok összetevőit szükséges szigorú elvek mentén válogatni. (Szerintem normál típusú bőrnél is ugyanígy kellene eljárnunk.)

Ásványi szemhéjfestékek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ásványi szemhéjfestékek

Akkor most mit is csináljunk? Készítsünk nekünk tetsző, egyéni igényeinkre szabott kencéket otthon! A természetes megjelenés pedig természetes alapanyagok segítségével valósul meg. Mit szólnál, ha vulkáni hamu porával színezhetnéd a szemhéjadat? Izgalmasnak hangzik? Nosza, elő a bőrnyugtató bentonittal, ami ráadásul antimikrobiális és többek között kalciummal, káliummal és magnéziummal teli!

DIY szemhéjfestékek ásványi anyagokból

Szükséges alapanyagok:

  • Fél tk. nyílgyökér keményítő
  • Fél tk. bentonit agyag (többféle árnyalat is kapható) vagy bio kukoricakeményítő
  • 2-3 csepp jojoba- vagy mandulaolaj (esetleg szőlőmagolaj)

A kívánt színárnyalat eléréséhez színezzük meg az alapot az alábbi egészség minőségi összetevők tetszőleges arányával és keverésével:

kakaópor
őrölt fahéj
kurkuma
őrölt szerecsendió
aktív szén
spirulina
céklapor
természetes csillámpor

Fogjunk meg egy kis keverőtálat és egy kanál segítségével keverjük el benne az alap szemhéjpúder száraz összetevőit, beleértve a színezőanyagokat is. Ezután adjunk csak hozzá a választott hordozó olajból cseppenként annyit, amivel összekeverve lágy, már nem porosodó állagot kapunk.

A szemhéjpúdert érdemes kicsi szitáló tégelyekbe átönteni, így mindig a kellő mennyiség kerül majd a sminkecsetünkre. Az elkészített szemhéjfestéket a szennyeződésektől távol tartva úgy 3-4 hónapig szabad felhasználni.

Tippek:
1. A bronzos és rózsaszínes árnyalatban elkészített természetes anyagokból álló púderünket arcpirosítóként is használhatjuk.
2. Az elegyet nano cink-oxid porral dúsítva tehetünk az UV-sugárzás elleni védelemért.

Mielőtt bármilyen bolti vagy otthon készített terméket rákennénk az érzékeny bőrünkre és a szemkörnyékre, a csuklónkon végezzünk bőrpróbát!

Forrás: www.helloglow.co

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...