2019.09.05. 16:12:14 9914 353

Érik a szőlő: számos egészségügyi előnnyel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alacsony kalóriatartalmú, vízben gazdag bogyós gyümölcs önmagában rendszeresen fogyasztva igazi kincs az emberi szervezet számára. Hogy miért is érdemes enni is, nemcsak borként inni a szőlőt? 9 okot is adunk rá!

Szőlőfürtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőlőfürtök

Fehér, zöld, piros vagy lila. Bármelyik jelzőt is akasztjuk a szőlő elé, egyikkel sem nyúlhatunk mellé. Fogyasszunk belőle frissen a következő előnyös egészségügyi hatásai miatt:

1. Bőrvédő

Az ultraibolya sugárzás káros hatásaival sikeresen veszi fel a versenyt a szőlőben található speciális tápanyagok.

2. Hidratál

Kevesen tudják, de a szőlő több mint 80 %-a víz! Ez a tulajdonsága a sejtregenerálódásra kifejtett pozitív hatása kapcsán előnyös a bőr állapotára nézve is.

3. Segít elérni és megtartani az ideális testsúlyt

Az alacsony glikémiás mutatónak és a remek antioxidáns tulajdonságokkal megáldott gyümölcs javítja az anyagcserét.

4. Vércukorszintet szabályoz

A szénhidrát anyagcserét befolyásoló immunerősítő antioxidánsoknak köszönhetően a feldolgozatlan bogyós gyümölcs sikeresen csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.

5. Fontos vitaminforrás

Az élelmi rostok és a B6-vitamin mellett K-vitamin tartalmának köszönhetően támogatja a szövetek és csontok megfelelő állapotát. Továbbá egy-egy fürt szőlő a vas felszívódását is elősegíti a jól ismert C-vitaminnak hála.

6. Gyulladásgátló hatású

A benne rejlő antioxidánsok csökkentik a sejtek károsodását, mivel kordában tartják a gyulladást okozó kémiai reakciókat.

7. Szívbarát

A szőlő egyes vegyületei hozzájárulnak a vérnyomás szabályozásához, csökkentik az oxidatív stressz okozta gyulladást, így védve az érrendszert.

8. Agyunk védelmezője

A kognitív hanyatlás kockázatát is csökkenthetjük szőlőfogyasztással, ezt polifenoljai teszik lehetővé: szerepet játszanak a neurotranszmitterek terén.

9. Csökkenti egyes daganatos megbetegedések kockázatát

A már említett antioxidáns hatás védi a sejteket az oxiditív stressz csökkentése által és korlátozzák a a daganat fejlődését kiváltó reakciókat.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a47266/health-benefits-of-grapes/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...