2017.07.18. 17:29:47 13259 341

„Építs” mini mezítlábas ösvényt saját udvarodban a Kneipp parkok mintájára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több helyen létesítenek mezítlábas parkokat itthon is, amelyeket bátran népszerűsítünk mi is. Hála Sebastian Kneipp természetgyógyászati lendületének, nemcsak az általa kifejlesztett vízkúrát élvezhetjük, hanem a változatos anyagokon mezítláb gyalogolva ismét átélhetjük gyermekkorunk vidám élményeit.

Mezítláb a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mezítláb a család

Mindemellett számos áldásos hatása is van a különböző textúrájú felületeken történő sétálásnak. Többek között élénkül a vérkeringés, különböző reflexológiai pontok stimulálódnak, javul az egyensúlyérzék és csökkenthető a lúdtalp kialakulásának esélye is.

Az egészségmegőrző módszer jótékony hatásait azonban akár otthonodban is élvezheted gyermeked/unokád társaságában, ha kis kreativitással és csekély időráfordítással elkészíted ezen ösvények miniatürizált változatát. Ennek alapjául csak jó néhány minél hosszabb, magas falú műanyag tálca (esetleg alacsony falú műanyag tároló) szolgálhat. Rakd a tárolókat hosszú sorban egymás mögé, és töltsd meg őket a lehető legkülönbözőbb anyagokkal.

Száraztaposóhoz a következő töltőanyagokat ajánljuk:

Különböző méretű kövek és kavicsok, fakéreg, tőzeg, kisméretű tégla, homok, toboz, maradék járólap, száraz növények, kukoricacsutka, fahasáb/ágak, avar.

Az élesebbeket úgy rakd le, hogy ne sértse fel senki talpát a széle! Esetleg homokágyba is teheted ezeket. Bizony a szálkákra sem árt vigyázni, ha bevállalod a fa alapanyagokat.

Hogy érdekesebbé tehesd a kicsik számára az élményt, az utolsó két tároló egyikébe önts vizet, míg a másik, azaz az utolsó tárolóba törölközőként funkcionáló szövetet hajtogass.

Azután máris indulhat a vidámság, amely ráadásul nagyon egészséges is. :-) Ha igazán megtetszett az ötlet, akkor a tartósabb alapanyagok felhasználásával az ideiglenes „ösvény” helyett udvarod egyik kevésbé használt részén készíts maradandó sétautat.

További inspirációkért barangold be bármelyik magyarországi mezítlábas parkot, nagyon sok ingyenesen látogatható közülük!

Forrás: csaladinet.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?