2017.07.18. 17:29:47 13337 341

„Építs” mini mezítlábas ösvényt saját udvarodban a Kneipp parkok mintájára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több helyen létesítenek mezítlábas parkokat itthon is, amelyeket bátran népszerűsítünk mi is. Hála Sebastian Kneipp természetgyógyászati lendületének, nemcsak az általa kifejlesztett vízkúrát élvezhetjük, hanem a változatos anyagokon mezítláb gyalogolva ismét átélhetjük gyermekkorunk vidám élményeit.

Mezítláb a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mezítláb a család

Mindemellett számos áldásos hatása is van a különböző textúrájú felületeken történő sétálásnak. Többek között élénkül a vérkeringés, különböző reflexológiai pontok stimulálódnak, javul az egyensúlyérzék és csökkenthető a lúdtalp kialakulásának esélye is.

Az egészségmegőrző módszer jótékony hatásait azonban akár otthonodban is élvezheted gyermeked/unokád társaságában, ha kis kreativitással és csekély időráfordítással elkészíted ezen ösvények miniatürizált változatát. Ennek alapjául csak jó néhány minél hosszabb, magas falú műanyag tálca (esetleg alacsony falú műanyag tároló) szolgálhat. Rakd a tárolókat hosszú sorban egymás mögé, és töltsd meg őket a lehető legkülönbözőbb anyagokkal.

Száraztaposóhoz a következő töltőanyagokat ajánljuk:

Különböző méretű kövek és kavicsok, fakéreg, tőzeg, kisméretű tégla, homok, toboz, maradék járólap, száraz növények, kukoricacsutka, fahasáb/ágak, avar.

Az élesebbeket úgy rakd le, hogy ne sértse fel senki talpát a széle! Esetleg homokágyba is teheted ezeket. Bizony a szálkákra sem árt vigyázni, ha bevállalod a fa alapanyagokat.

Hogy érdekesebbé tehesd a kicsik számára az élményt, az utolsó két tároló egyikébe önts vizet, míg a másik, azaz az utolsó tárolóba törölközőként funkcionáló szövetet hajtogass.

Azután máris indulhat a vidámság, amely ráadásul nagyon egészséges is. :-) Ha igazán megtetszett az ötlet, akkor a tartósabb alapanyagok felhasználásával az ideiglenes „ösvény” helyett udvarod egyik kevésbé használt részén készíts maradandó sétautat.

További inspirációkért barangold be bármelyik magyarországi mezítlábas parkot, nagyon sok ingyenesen látogatható közülük!

Forrás: csaladinet.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.