2017.07.18. 17:29:47 13051 341

„Építs” mini mezítlábas ösvényt saját udvarodban a Kneipp parkok mintájára!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre több helyen létesítenek mezítlábas parkokat itthon is, amelyeket bátran népszerűsítünk mi is. Hála Sebastian Kneipp természetgyógyászati lendületének, nemcsak az általa kifejlesztett vízkúrát élvezhetjük, hanem a változatos anyagokon mezítláb gyalogolva ismét átélhetjük gyermekkorunk vidám élményeit.

Mezítláb a család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mezítláb a család

Mindemellett számos áldásos hatása is van a különböző textúrájú felületeken történő sétálásnak. Többek között élénkül a vérkeringés, különböző reflexológiai pontok stimulálódnak, javul az egyensúlyérzék és csökkenthető a lúdtalp kialakulásának esélye is.

Az egészségmegőrző módszer jótékony hatásait azonban akár otthonodban is élvezheted gyermeked/unokád társaságában, ha kis kreativitással és csekély időráfordítással elkészíted ezen ösvények miniatürizált változatát. Ennek alapjául csak jó néhány minél hosszabb, magas falú műanyag tálca (esetleg alacsony falú műanyag tároló) szolgálhat. Rakd a tárolókat hosszú sorban egymás mögé, és töltsd meg őket a lehető legkülönbözőbb anyagokkal.

Száraztaposóhoz a következő töltőanyagokat ajánljuk:

Különböző méretű kövek és kavicsok, fakéreg, tőzeg, kisméretű tégla, homok, toboz, maradék járólap, száraz növények, kukoricacsutka, fahasáb/ágak, avar.

Az élesebbeket úgy rakd le, hogy ne sértse fel senki talpát a széle! Esetleg homokágyba is teheted ezeket. Bizony a szálkákra sem árt vigyázni, ha bevállalod a fa alapanyagokat.

Hogy érdekesebbé tehesd a kicsik számára az élményt, az utolsó két tároló egyikébe önts vizet, míg a másik, azaz az utolsó tárolóba törölközőként funkcionáló szövetet hajtogass.

Azután máris indulhat a vidámság, amely ráadásul nagyon egészséges is. :-) Ha igazán megtetszett az ötlet, akkor a tartósabb alapanyagok felhasználásával az ideiglenes „ösvény” helyett udvarod egyik kevésbé használt részén készíts maradandó sétautat.

További inspirációkért barangold be bármelyik magyarországi mezítlábas parkot, nagyon sok ingyenesen látogatható közülük!

Forrás: csaladinet.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

AIDS-világnap – Filmalkotások a gyilkos kórról

December 1. már 1988 óta, a WHO kezdeményezésére az AIDS világnapja. Habár az elmúlt évben sikerült visszaszorítani a betegség terjedését, illetve olyan gyógyszerek is elérhetővé váltak, melyekkel szinten tartható a betegség, az AIDS még ma is bőven szedi áldozatait.

A téli ünnepkör szerelmi jóslásai

A téli ünnepkör szokásai különös egyveleget képeztek a vallásos és babonás megnyilvánulásokkal. A közösségenként eltérő ünnepköri magatartásformákat, az előírt és szigorúan követendő szabályokat a helység kisbíróival doboltatták ki. Ilyenkor tiltólistára kerültek a hangos összejövetelek, a mulatozás, a kocsmázás. Külön kihirdették, hogy ne kerüljön sor szóváltásra, és annak gyakori következményére, az összezördülésre.

Gyermekvállalás 40 éves kor után

Ha századunkra sikerült volna előrukkolni a sokat vágyott időutazó masinériával, tán nem késlekednénk megragadni az alkalmat, és tennénk egy visszatérőt az elmúlt múlt időkbe. Ellátogathatnánk asszonyelődeinkhez, és a fülükbe suttognánk, hogy pár száz év múlva a nők előtt is önmegvalósító kapuk tömegei fognak megnyílni. Ám mondandónkat azzal is kibővítenénk, hogy a modern kor nagyszerű lehetőségei gyakran magukkal hoznak nehéz, sok töprengést, mérlegelést igénylő döntéseket. Ezen meghatározó döntések egyike a gyermekvállalás kérdéséhez kapcsolódik.