2017.08.27. 08:30:08 13217 361

Eltörött! – Így gyűjtsd össze az üvegszilánkot biztonságosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha oda lett a tükör, a kedvenc üveg- vagy porcelánvázád, az étkészlet egyik darabja, vagy az ablak bánja a délutáni házi focibajnokság megrendezését, az első kétségbeesés után (vagy még előtt) nincs más teendő, mint összeszedni az üvegszilánkokat, tükör- és/vagy porcelándarabokat. Valljuk be, ez nem egy veszélytelen mutatvány!

Törött pohár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törött pohár

Ilyenkor a gyerkőcöt jó messzire elküldjük a tett helyszínétől, hogy nehogy baja essen és mi magunk is óvatosan közelítjük meg az apró vagy nagyobb, de nagyon is éles darabokat. Ha megóvnád magad a sérülésektől, vágott sebektől, ezekre a tippekre szükséged lehet.

Vedd fel a kesztyűt!

Ha van otthon vastagabb munkáskesztyű, ne légy rest felhúzni, mielőtt begyűjtenéd a széttört darabokat! Fontos, hogy cipőt, vastagabb talpú papucsot is húzz, nehogy a lábad sérüljön meg! Először mindig a nagyobb szilánkokat szedd össze, aztán jöhetnek az egyre kisebbek. A legapróbbakat célszerű seprűvel és lapáttal összeszedni, vagy porszívóval összeszippantani. Ha előbbire esik a választásod, inkább azonnal a nagyobb szemetesbe önts a darabkákat, ne a kisebb konyhaiba, hiszen az így továbbra is balesetveszélyes lehet. Ha porszívóznád a szilánkokat, akkor pedig azonnal cseréld vagy ürítsd a porzsákot, de itt is nagyon figyelj, hogy nehogy megsebezd magad!

Ha nincs porszívód…

…akkor sincs veszve minden, mert létezik néhány praktika, amivel az apróbb darabok begyűjthetőek!

Elő a ragasztót!

Ha van otthon széles ragasztócsíkod, könnyen a segítségedre lehet egy ilyen törött üveges balesetben! Csak ragaszd a padlóra, vagy esetleg a szőnyegre, kicsit nyomkodd meg, hogy az apró szilánkok felragadjanak rá, és szedd fel. Ez ismételd meg mindenhol, ahol csak egy kicsi esélye lehet annak, hogy üvegszilánk van. Kicsit „babra” munka, de természetesen megéri a fáradtságot!

Kicsi a pamacs, de hasznos!

Elromlott, vagy nincs kéznél porszívó, ám az apró szilánkokat muszáj összeszedni így is? Ilyenkor jön jól egy vattapamacs! Csak nedvesítsd be a kis vattadarabot, és ezt a szilánkos felületen végighúzkodva könnyedén összeszedheted az apró üvegdarabokat. Ha nincs otthon vagy a közelben vatta, egy megnedvesített rongy is jó lesz.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.