2017.08.27. 08:30:08 15254 363

Eltörött! – Így gyűjtsd össze az üvegszilánkot biztonságosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha oda lett a tükör, a kedvenc üveg- vagy porcelánvázád, az étkészlet egyik darabja, vagy az ablak bánja a délutáni házi focibajnokság megrendezését, az első kétségbeesés után (vagy még előtt) nincs más teendő, mint összeszedni az üvegszilánkokat, tükör- és/vagy porcelándarabokat. Valljuk be, ez nem egy veszélytelen mutatvány!

Törött pohár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Törött pohár

Ilyenkor a gyerkőcöt jó messzire elküldjük a tett helyszínétől, hogy nehogy baja essen és mi magunk is óvatosan közelítjük meg az apró vagy nagyobb, de nagyon is éles darabokat. Ha megóvnád magad a sérülésektől, vágott sebektől, ezekre a tippekre szükséged lehet.

Vedd fel a kesztyűt!

Ha van otthon vastagabb munkáskesztyű, ne légy rest felhúzni, mielőtt begyűjtenéd a széttört darabokat! Fontos, hogy cipőt, vastagabb talpú papucsot is húzz, nehogy a lábad sérüljön meg! Először mindig a nagyobb szilánkokat szedd össze, aztán jöhetnek az egyre kisebbek. A legapróbbakat célszerű seprűvel és lapáttal összeszedni, vagy porszívóval összeszippantani. Ha előbbire esik a választásod, inkább azonnal a nagyobb szemetesbe önts a darabkákat, ne a kisebb konyhaiba, hiszen az így továbbra is balesetveszélyes lehet. Ha porszívóznád a szilánkokat, akkor pedig azonnal cseréld vagy ürítsd a porzsákot, de itt is nagyon figyelj, hogy nehogy megsebezd magad!

Ha nincs porszívód…

…akkor sincs veszve minden, mert létezik néhány praktika, amivel az apróbb darabok begyűjthetőek!

Elő a ragasztót!

Ha van otthon széles ragasztócsíkod, könnyen a segítségedre lehet egy ilyen törött üveges balesetben! Csak ragaszd a padlóra, vagy esetleg a szőnyegre, kicsit nyomkodd meg, hogy az apró szilánkok felragadjanak rá, és szedd fel. Ez ismételd meg mindenhol, ahol csak egy kicsi esélye lehet annak, hogy üvegszilánk van. Kicsit „babra” munka, de természetesen megéri a fáradtságot!

Kicsi a pamacs, de hasznos!

Elromlott, vagy nincs kéznél porszívó, ám az apró szilánkokat muszáj összeszedni így is? Ilyenkor jön jól egy vattapamacs! Csak nedvesítsd be a kis vattadarabot, és ezt a szilánkos felületen végighúzkodva könnyedén összeszedheted az apró üvegdarabokat. Ha nincs otthon vagy a közelben vatta, egy megnedvesített rongy is jó lesz.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...