2022.09.08. 11:55:00 7777 290

Éltető víz: Mi a baj azzal, ha a csapból “kemény” folyik?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízvezetékekből érkező víz keménysége területenként eltérő lehet. Annál keményebb a víz minél nagyobb benne a természetben előforduló ásványi anyagok, például hidrogén-karbonát, oxidált vas, kloridok és szulfátok mennyisége. Bár még a legkeményebb víz is használható általános esetekben, mégis sorba veszünk négy olyan okot, amiért érdemes a csapvíz lágyítására törekedni.

Vízköves csap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízköves csap

Ha kemény víz folyik ki közvetlenül a csaptelepeken keresztül, akkor egy kis pénzügyi ráfordítással és egy kevés barkácsolással vízszűrő rendszer telepíthető otthonunkba. Aminek érezhető életminőségjavulás lesz az eredménye. a vízszűrők egészséges ásványi anyagokat juttathatnak bele az ivóvizünkbe, miközben a víz nem kívánt keménységét okozó anyagokat kiszűri. Ezzel a fenntartható megoldással még a palackozott víz mennyiségét is csökkenthetjük.

A kemény víz könnyen károsíthatja háztartási készülékeinket!

Magas ásványianyag-tartalma, pontosabban a magnézium és a kalcium felhalmozódása, miatt a kemény víz eltömítheti és korrodálhatja a mosogatógép, mosógép, a hőtőszekrény és a légkondicionálók alkatrészeit. Ez pedig negatívan befolyásolja a készülékek élettartamát és hatékonyságát, amelyek várhatóan nagyobb mennyiségű vizet fogyasztanak az optimális működés érdekében. Vízlágyítással csökkenthető a javítások gyakorisága és elkerülhetővé válik a magasabb mértékű vízfelhasználás.
A kutatások ráadásul azt igazolják, hogy a vízszűrő rendszer telepítése növeli pl. a vízmelegítők hatékonyságát és élettartamát.

A lágy víz meghosszabbítja az edények és a ruhák élettartamát!

A kemény víz nehezebben képes semlegesíteni a tisztítás során használt mosószer szappan habját, ami lerakódhat a tisztítandó felületeken. A ruhák és az edények kevésbé lesznek tiszták és „kopottabbnak” tűnhetnek. Lágyabb vízzel kevesebb energiát és vizet felhasználva moshatunk tisztábbra.

A lágy víz bőr- és hajápoló hatású!

A kemény víz kalcium és magnézium tartalma miatt gyakran reagál a szappanban és samponban lévő vegyi anyagokra kedvezőtlenül, sampon- és tusfürdőnyomokat hagyhat a hajon és a bőrön, amitől idővel a haj törékennyé és szárazzá válik. Kevesen vannak tudatában, de az akne egy másik gyakori probléma, amelyet okozhat a kemény víz is. Az érzékeny bőrűeknek ezért kifizetődő lehet a zuhanyvízszűrő beszerelése.

A kemény víz ronthat az étel ízén!

A magnézium felelős a csapvíz fémes ízéért, míg a víz a magasabb kalciumszint miatt tejes ízű. E kettő ásványi anyag együttes hatására kellemetlen mellékíze lehet az otthon elkészített ételeinknek. A víz lágyításával el tudjuk érni, hogy az ételek megőrizzék a természetes ízüket, emellett pedig jelentősen csökkenni fog a főzési idő is.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...