2020.08.21. 10:40:38 12296 310

Elméretezted az adagot? – A maradék tejbedara utóélete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha van valami, ami manapság sláger nálunk, már ami a vacsorát illeti, az a tejbedara. Az elején még fél adagokkal próbálkoztam, de be kellett látnom, hogy a négyéves fiatalembernek az már a fél fogára sem elég. Legalábbis nem mindig…

Gríz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gríz

Mert persze, alkalmanként belefutok abba, hogy eltúlzom az adagot – ilyenkor előfordul, hogy a maradék tejbedara a kukában landol. Az ember szíve ilyenkor majd’ megszakad, mert hát ételt kidobni vétek. Úgyhogy be is gyűjtöttem néhány ötletet, mi is lehet a finom és gyors vacsiból, ha eredeti formájában már nem kell senkinek.

Tejbegríz, te csodás…

... túrógombócként is

A maradék tejbedarához keverj túrót, vizes kézzel formázz belőle gombócokat, forgasd bele vaníliás cukorral édesített pirított zsemlemorzsába, és már kész is a habkönnyű túrógombóc, ebédre vagy vacsorára.

... sütemény krémjeként

Kerülhet egy egyszerű piskótatekercsbe is, csokikrémmel, vaníliás pudinggal, lekvárral megspékelve. De létezik olyan sütemény is, ami „gyárilag” grízes krémmel készül, mint például a mézes krémes.

... rétegezve

Gyümölccsel, vagy lekvárral rétegezve, a sütőben kicsit összesütve isteni és gyors desszert lehet belőle.

... tejszínnel felturbózva

Keverjünk a megmaradt tejbedarához némi tejszínt, melyet előzőleg porcukorral habbá verünk. Tegyük ezt a keveréket kis tálkákba, majd olvasztott csokival öntsük le az egészet! Egy forró, nyári napon behűtve az igazi, de akár az elkészítés után azonnal is fogyasztható.

Ötlet: maimoni.cafeblog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...