2022.09.06. 09:35:00 6520 257

Éljenek a többgenerációs családok! Életközösség, amivel csak nyerhetünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt évtizedekben mindenki olyannyira akart függetlenedni, amennyire csak lehetőségében állt, azonban az elmúlt pár év bebizonyította, hogy nem mindig éri meg segítség nélkül küszködni a mindennapokban. Ha körül nézünk, ismét egyre nő azon otthonok száma, amelyben több generációból származó családtagok élnek.

Generációk - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Generációk

Az otthonukat más generációkból származó rokonaikkal megosztó családok érzelmi, pénzügyi és időgazdálkodási okok miatt egyaránt előnyösnek vélik az együttélést, és ez az irány egyre inkább követendővé válik. Sajnos több esetben inkább kényszerből.
Hogy az alkalmazkodás nehézségei által felmerült ellenkezést némiképp enyhíteni lehessen, vegyük sorba azokat a tényeket, amelyek az idősek és családjaik számára ugyancsak előnyösek.

Érzelmi biztonság

Az egyre magatehetetlenebb szülők magánya könnyen depresszióhoz vezethet, és az, hogy mindig van valaki a közelükben, ehelyett éppen hogy magas fokú biztonságérzetet nyújt.
A nagy család erős támogatási rendszerrel áll minden egyes tagja mögött: valaki csak lesz otthon, míg betegápolásra van szükség, vagy be kell engedni egy szerelőt a házba, és a költségek eloszlása szintúgy enyhít a szorongásainkon, csak most éppen pénzügyi értelemben.

Egyéb előnyök

Habár a közös otthon drágább lehet a méretei miatt, mint amiben most élünk, ne feledjük, ez egy egyszeri költség, amit nem csak nekünk kell állnunk.
A nagyobb élettér sem jelent egyenes arányban megnövekedett házimunkát, hiszen a háztartási feladatok szépen leoszthatók egymás között. Sőt, aki éppen jobban ráér, az be tud segíteni annak, aki viszont éppenséggel le van havazva.

Hogyan kivitelezhető a többgenerációs otthon?

Érdemes úgy gondolkodni, hogy ahány családtag, annyi kis zúg, és egy nagyobb tér, ahol összegyűlhet az egész “lakóközösség”. Látod, nem is kell egyből pénznyelő hodályban gondolkodni!
Hogy honnan legyen pénz erre az otthonra? Ne félj a költözködéstől és a szervezéstől! Az igaz, hogy fárasztó - és ijesztő lehet még csak belegondolni is -, de a külön hajlékok értékesítéséből származó vételár már fedezheti a közös lakóingatlan vételárát.
Légy kreatív, amikor az egyes családtagok igényeit számba véve (Igen, ehhez őszinte beszélgetések egész sora szükséges.) kialakul az optimális ház álomképe: azaz emeletes családi házak és összenyitható társasházi lakások is legyenek a megnézendő ingatlanok listáján!
Ne alkudjunk meg félmegoldásokkal, mivel a nem megfelelő ház frusztrációt szülhet, ami pedig konfliktusok sorozatát eredményezheti.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...