2015.11.22. 10:55:27 9482 298

Éljen a szénhidrát? – Ezért fogyassz többet belőle
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az emberlánya meghallja azt a szót, hogy szénhidrát, veszettül tiltakozik, kapálózik ellene, hogy nem, nem, nem és nem. Pláne diéta idején! Pedig a szénhidrátok, illetve a jó fajtáik, ugyanúgy hozzátartoznak a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz, mint a gyümölcsök.

Szénhidrátok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénhidrátok

Nem minden az, aminek látszik

Ám ki kell ábrándítanunk a fehér kenyér, a tészták és a finomított cukor szerelmeseit. Ezek a szénhidrátok nem a bevezetőben már említett „jófiúk”, ezen termékek fogyasztása inkább kerülendő.

Kihagyhatatlan

Pedig fontos e tápanyagok napi bevitele is, főleg ha sportos életmódot élünk. Úgyhogy a reggelizőpelyhek, fehér tészták helyett válassz inkább zöldségeket, burgonyát, teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut, szójás termékeket.

Ha ez még nem elég…

… felsorolunk még néhány indokot, mikor és miért nélkülözhetetlen a számunkra a sokszor (természetesen indokolatlanul) félelmetesnek tartott szénhidrát. Némelyik dolgon meg fogsz lepődni.

Ha épp lehangolt vagy…

…feltétlenül dobd fel a kedved egy kis szénhidráttal. Ez felelős az szerotonin, vagyis az örömhormon termelődéért. Így ha minden különösebb ok nélkül lehangolt, szomorú, csalódott vagy, akkor valószínűleg kevés került a szervezetedbe szénhidrátból. Úgyhogy, ilyenkor ideje ezt pótolni. Talán furcsán hangzik, de sokszor megesik, hangulatunk azért van a béka nemesebbik fele alatt, mert épp nem ehetünk azt, amit szeretnénk. Éljen a diéta…

Ha nem szeretnél dekoncentrált lenni…

… akkor mindenképp töltsd fel a szénhidrátkészleteidet! Kutatások is bizonyítják, hogy a nők, ha túl kevés szénhidrátot fogyasztanak, kevésbé tudnak figyelni. De szükségünk van rá ahhoz is, hogy logikusan tudjunk gondolkodni.

Ha sokat sportolsz…

… a szénhidrát igazi jóbarátod kellene, hogy legyen. Mozgás közben energiára van szükséged, amit a sport végeztével pótolnod kell. És ne feledd, hogy az izmod is szénhidráttal épül.

Ha keveset időzöl ott, ahová a király is gyalog jár…

Ha túl kevés teljes kiőrlésű gabonából készült, „jó” szénhidrátban gazdag ételt fogyasztasz, az hamar szoruláshoz vezethet. Pörgesd fel az anyagcserédet ilyen tápanyagokban gazdag ételekkel!

Ha egy „közeli” beszélgetés nem olyan kellemes Veled

Ha mindenféle fogkrém, szájvíz és fogorvosi csodaszer ellenére is kellemetlen szájszaggal küzdesz, akkor megeshet, túl kevés szénhidrátot viszel be a szervezetedbe. Jó lenne pótolni!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...