2023.08.21. 14:00:53 8533 277

Elfogyott a jégkrém! – Készíts házilag, pofonegyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azzal nem lehet vitatkozni, hogy a házilag készített ételek, édességek, desszertek általában mindig finomabbak, ízesebbek, mint a boltban vásárolt holmik. Mert az ember bele tudja tenni szíve minden szeretetét, ami igencsak fontos, mondjuk egy hűvös finomság esetén is.

Fagyasztott joghurt - jégkrémes formákban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott joghurt - jégkrémes formákban

A nyár egyik kedvenc desszertje vitathatatlanul a jégkrém. Ha a bevásárlás alkalmával kerül egy a kosarunkba, hogy onnan aztán a mélyhűtőnkbe, majd szépen lassan a pocakunkba kerüljön, azzal igazán semmi gond nincs. Az, hogy a jégkrémes doboz gyorsan ürül, na, azzal annál inkább baj van. Dobj össze egyet otthon, hogy villámgyorsan (de legalábbis 2 órán belül) pótold a „hiányosságot”! Ehhez szükséged lesz:

  • 10 dkg porcukorra

  • 50 dkg görögjoghurtra (de ha ízesetett szeretnél, lehet vaníliás is a joghurt)

  • Ízlés szerint eperre, málnára

  • étcsokira és egy kis tejszínre

A porcukrot keverd össze a joghurttal, majd tedd a fagyasztóba, legalább 2 órára. Ha letelt az idő, keverd át a joghurtot alaposan, hogy a jégkristályok összetörjenek. Olvasztott csokival, gyümölcsdarabokkal tálalhatod. Ha szeretnéd kipróbálni az ízesített változatot, akkor:

  • a csokishoz a csokit olvaszd fel, keverj hozzá némi tejszínt, és óvatosan, már kihűlt állapotban keverd bele a joghurtba, még fagyasztás előtt.

  • az epres (gyümölcsös) verzióhoz a gyümölcs egyik felét pürésítsd, a másikat felét szeld apróra. Először keverd bele a joghurtba a porcukrot (a gyümölcs édessége miatt valószínűleg nem kell majd a 10 dkg), majd a gyümölcspürét, végül a gyümölcsdarabokat. Mehet is a fagyóba, 2 óra múlva kész is!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...