2019.09.10. 17:33:57 10302 271

Életközepi krízis - férfiak változókorban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legbelül minden férfi halhatatlan, szuperhős, adonisz és alfahím. Aztán az élet kellős közepén, megsuhintja a férfinépet a halhatatlanság, a tény, hogy mennyi idő eltelt, hogy lassacskán egész biztosan kevesebb van előre, mint hátra. Az évtizedek óta törtető fiatalság kultusz pedig csak felerősíti ezt az érzést. Beszéljünk róla, mert ugyan mindenkit érint, nem kell elsüllyednünk benne!

Kopasz férfi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kopasz férfi

A férfi épít. Családot, karriert, házat. Majd hirtelen eltelik vagy ötven év, jön a kazetta B oldala és nem akarjuk a B oldalt. Az A oldalt akarjuk, mert a B oldalon a rosszabb zenék szoktak lenni. Mert akarjuk érezni, hogy ott vagyunk a szeren, hogy továbbra is alfahímek vagyunk, hogy a teremtés koronái maradtunk, hogy az az ötven év nem is igazán telt el.

Ilyenkor jönnek olyan jó ötletnek tűnő dolgok, mint felborítani a megszokott életünket, hiszen jár nekünk. Jár nekünk egy szebb, egy jobb, egy csillogóbb, mert titánok vagyunk. Egy erős motor, egy menő kocsi, mert ideig – óráig kisimítja az önérzetünkön esett csorbát. Egy csinos, fiatal nő, aki mellett újra fiatalnak és dinamikusnak érezzük magunkat – az első egy-két évben, amíg nem üt ki a korkülönbség, fogy el a kezdeti pezsgés és érezzük majd magunkat még sokkal öregebbnek a különbségek miatt. A vadászösztön felébresztése szintén férfi mivoltunkat kelti új erőre, ám mindent elbukhatunk miatta, amiért addig éltünk és dolgoztunk.

Hogyan könnyebb elviselni a krízist?

Az elvetélt álmok, a kölyök elképzelések mind sosem teljesült illúziók voltak és mégis úgy siratjuk őket, mintha mieink lettek volna és elveszítettük volna. Pedig ami nem volt a tiéd, nem veszíthetted el. Hogy nem szerezted meg? Szereztél helyette mást. Olyat, amire akkor vágynál, ha most nem lenne. Értékeld azt, amid van. Ha úgy könnyebb, hasonlítsd össze olyannal, akinek nincs. Marhára unalmas a mókuskerék, amivel a családi élet jár? Talán. Cserébe sosem leszel egyedül a világban. Ellaposodott a kapcsolat az asszonnyal? Nos, hódítsd meg. Lásd meg benne, akit anno láttál és ne felejtsd el, hogy nincs nagyobb érték, minthogy egymás mellett álltok. Talán egy új, közös cél kimozdíthatna titeket a szürke hétköznapokból.

Érezd magad ismét alfahímnek – jogosan

Hogyan érheted ezt el? Hogy máshogy, mintha szuperhős leszel! Segíts másoknak, hozz létre dolgokat, építs, hass, taníts! Hiszen a szuperhősök is ezt csinálják, nem tűzpiros lapos autóba préselik be a sörhasukat és válnak cikivé nyilvánosan!

Na meg ha már sörhas… Mondják, hogy 50 felett, ha nem fáj semmid reggel, akkor valamit nem vettél észre. Segíts magadon! Kezdj sportolni, akkor legalább az izomlázat érzed – az pedig az erő és a tevékenység fokmérője! Ráadásul bezsebelheted az elismerő szavakat a környezetedből és a hátad mögött is elismerően, irigyen súgnak majd össze, nem gúnyosan, hogy rád tört a változókor.

Kommunikáció? Minek?

A férfiak többsége nem a nagy megbeszélős fajta, ami nem is baj, nem kell mindent kidumálni, egyedül is megy. De vannak dolgok, amikhez a női érzékenység, a szív, aki tizenéve érted dobog és talán jobban ismer, mint Te magadat, többet tud tenni, mint gondolnád. Ha megtudod osztani a társaddal, hogy egy kicsit aggaszt az idő múlása, nem kevésbé leszel férfi a szemében, - hanem sokkal inkább!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...