2021.01.14. 14:41:44 7884 207

Elegancia és kényelem a téli időszakban is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elegancia? Na ne már! Nem lehetne, hogy legalább télen, amikor hideg van és leginkább a jó puha és meleg ruhadarabokra koncentrálunk, akkor ne kelljen mindenféle elegáns ruhadarabokban feszengeni?! De, tulajdonképpen igen: lehetne. És persze nem: az eleganciáról az évnek ebben a szakaszában sem szabad és kell lemondani. A jó hír viszont az, hogy semmi szín alatt nem kell feszengeni. De lássuk most előbb a rossz híreket.

Sálak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sálak

Könyörgöm, ezt semmiképp!

Amit mindenképpen felejtsünk el társaságban akár a munkahelyünkről, akár családi összejövetelről van szó:

  • A kedvenc farmerünk, amit már annyira kiültünk, hogy levetve is megáll és megtartja a formánkat.
  • Az elnyúlt szabadidőruhánk, ami már jó puha (és fakó) a sok mosástól.
  • A supermanes, tankcsapdás, stb. pólónk vagy kapucnis felsőnk.
  • A vicces karácsonyi pulóver, póló, amit Mikulásra kaptunk a haveroktól, bármilyen jópofa rénszarvas vagy hóember van is rajta. (Na jó, egyetlen kivételes mentség lehet a vicces pulóver viselésére: ha a kisgyerekünket szeretnénk vele megmosolyogtatni.)

Minden más esetre ott van a smart casual.

A mi??

Smart casual

Ezt a varázsszót a divat iránt kicsit is fogékony férfiak egyre többször hallhatják, és reméljük, hogy lassacskán minden férfi szótárába – no és öltözködési stílusába – belopja magát. A smart casual egyfajta laza, keresetlen eleganciát jelent, ami úgy öltöztet, hogy közben nem mond le arról, hogy egyúttal kényelmes is legyen. És télvíz idején, a sok szürke és hideg hétköznap közepette mi másra van szükségünk, mint éppen erre!

A nadrág

NadrágokNadrágok

Az öltözékünk kiválasztásakor érdemes kiindulni a nadrágból, mint a megjelenésünk és a kényelemérzetünk origójából. Ünnepekhez mindenképpen a kifogástalan állapotú és minőségű nadrágjaink közül válasszunk: a smart casual jegyében egy elegánsabb szabású, sötét színű (semmiképp nem koptatott!) farmernadrágot vagy például egy kényelmes pamutszövet chino nadrágot. A világos színeket a téli időszakban érdemes hanyagolni, a fiatalabb generáció azonban a trendibb nadrágtípusokat is viselheti, amennyiben az nem túlzottan sportos.

A nadrág megválasztásakor a szabás, a szín és a minőség mellett feltétlenül gondoljunk arra is, hogy az étkezőasztalnál, illetve a lakás legkülönbözőbb pontjain ránk váró ellenállhatatlan fogások és csábító csemegék lelkiismeretes fogyasztása közben és után is még órákat kell ücsörögnünk, hol egy kényelmetlen kisszéken, hol egy süppedős fotelben, máskor meg a gyerekekkel a szőnyegen – és ha elég szerencsések vagyunk, akkor még a lovacska megtisztelő szerepe is nekünk jut. Tehát minden eshetőségre felkészülve, mindenképpen válasszunk egy derékban is kényelmes nadrágot (ami természetesen nem a totyakos, kopott farmerünk. Kis csalással ezt a kényelmi szempontot az előnyünkre is fordíthatjuk: vegyünk hozzá egy színben passzoló, elegáns bőrövet, és máris két legyet ütöttünk egy csapásra.

Ing és ami fölé kerül

Ha megvan a tuti nadrág, ami kellően igényes és egyúttal kényelmes is, felülre szintén a kényelmes elegancia jegyében válasszuk meg a viseletünket. Kézenfekvő egy sportosan elegáns ing, amely lehet apró kockás vagy egyéb aprómintás a nadrághoz illő, annál egy-két árnyalattal világosabb tónusban, és nem árt, ha kissé karcsúsított (a mackósabb testalkatú férfiak se riadjanak meg tőle), az mindig fokozza az eleganciát. A kékek különböző variációival biztos nem lövünk mellé, de egy mélybordó vagy szürke is nagyon elegáns tud lenni.

PulóverekPulóverek

Az ing helyett kiváló alternatíva hideg időben egy minőségi pamut- vagy kötött garbó is, de az utóbbi esetében számoljunk azzal is, hogy egy jól fűtött helyiségben esetleg melegünk lesz benne. A pólókkal ezen az alkalmon érdemes csínján bánni – egy igazán exkluzív, egyszínű hosszú ujjú pamutfölső jó választás, de a feliratos, mintákkal díszített bő pólókat inkább tegyük most félre.

Az elegancia stílszerű megkoronázása csak ezután következik: az ingre, pólóra mindenképpen kívánkozik egy sportos zakó vagy egy csinos pulóver, mely színben jól harmonizál a többi ruhadarabbal. Nyakkendőre nem feltétlenül van szükség, de tehetünk egy csősálat vagy egy laza sálat is a nyakunkba, és feltétlenül figyeljünk oda a cipőnkre is: színben és stílusában illeszkedjen a ruházatunkhoz, és legfőképpen legyen tiszta.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!