2022.02.05. 11:00:52 7231 258

El a kezekkel ettől a gyümölcstől! – Legalábbis bizonyos napokon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi, nők általában „örülünk”, vagyis kicsit megnyugszunk, amikor beköszöntenek a nehéz napok (legalábbis akkor, ha éppen nem az a cél, hogy elmaradjanak), hiszen megnyugtató, hogy minden rendben van ezen a téren velünk. Ám minden „öröm” ellenére, azért néha bánnánk, ha „elsumákolhatnánk” azt a havi pár napot.

Ananász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ananász

Persze, erre elég kevés a lehetőség, aminek jönnie kell, az jön is. Ha már itt van a menstruációnk, legalább tegyünk azért, hogy valamivel komfortosabbak legyenek azok a napok.

A menzeszt illetően tele van a padlás már mindenféle jó tanáccsal, mint például mit sportoljunk, mit tegyünk, mit szedjünk, mit igyunk. Ám azért mindig van új a nap alatt, jönnek újabb és újabb ötletek, mellyel könnyebbé varázsolhatóak azok a bizonyos napok. Most például az, hogy mit NE együnk abban a pár napban.

Ha nehéz napjaid vannak, hanyagold!

Az ananász egy igazi csodagyümölcs. Amellett, hogy finom, lédús, rengeteg vitamint (köztük B1- és C-vitamint) és ásványi anyagot tartalmaz, a puha gyümölcshúsban található egy bizonyos enzim, a bromelain. Ez valójában egy fehérjék emésztését segítő enzim, melynek számos pozitív hatása is lehet egészségünkre: felveheti a harcot az asztmával, allergiával, de akár a rákkal is; segíthet emésztőrendszeri panaszok esetén; segíthet egy-egy műtét utáni sebgyógyulásban, fájdalomcsillapításban; kutatások szerint ízületi fájdalmak, de orrmelléküreg gyulladás esetén is segítségünkre lehet. De akár a fogyásban is társunk lehet ez az enzim, így az ananász is. Ám vannak, helyzetek, amikor kerülnünk kell a fogyasztását.

Ezért és ekkor érdemes kerülni az ananászt!

Mivel ez a bromelain nevű enzim segíthet megelőzni a vérrögök kialakulását, illetve a vérzés kockázatát is növelheti, műtétek előtt, illetve vérhígító gyógyszer szedésével együtt érdemes hanyagolnunk az ananász fogyasztását. Hasonló okok miatt, nekünk, hölgyeim, a piros betűs napokon is tilos!

Forrás: miss.at és simplesport.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...