2017.10.01. 14:21:51 11658 290

Egyszerű „szer” száraz ajkak ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hűvös, szeles idő nem csak lelkünket, de testünket, arcunkat sem kíméli. Ám míg lelkivilágunkat egy csésze forró, édes-mézes teával, egy klasszikus, vagy valamilyen különleges összetevővel, fűszerrel megbolondított forró csokival ápolhatjuk, végtagjainkat pihe-puha, meleg ruhákba bújtathatjuk, addig arcunk szinte védtelen a hideg elől.

Méz a szájra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz a szájra

Arcunkon pedig az ajkaink azok, melyek elég gyakran kiszáradnak, rosszabb esetben kicserepesednek a hideg hónapokban. Persze, rengetegféle jó minőségű ajakápoló létezik, és ezeket ajánlott is használni ilyenkor. Ám ha valami természetes (mód)szer mellett tennénk le a voksunkat, egészen nyugodtan választhatjuk a mézet is!

Így használd!

Tegyél egy keveset az ajkaidra, hagyd rajt pár percig, aztán töröld le! De semmiképpen ne nyalogasd le, ezzel csak rontasz a helyzeten, pláne, ha a „művelet” után éppen elindulsz otthonról, és a szeles idő újból kikezdi a szádat. Naponta egyszer, kétszer érdemes ezt a „villámpakolást” alkalmazni.

Miért jó?

Amellett, hogy természetes, a mézben lévő hatóanyagok segítik, felgyorsítják a berepedezett ajkak gyógyulását.

Még több tipp?

Ha más természetes módszereket is kipróbálnál kiszáradt ajkaidra, (itt)[ https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ezeket-tedd-a-puha-ajkakert-8-1-tipp] találsz még néhány tippet.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.