2023.07.18. 10:15:00 6768 235

Egyszerű, de annál nagyszerűbb utazási praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért tűnnek sokkal kipihentebbnek bizonyos utasok az utazás végén is, mint te és a társaságod. Nem csak arról van szó, hogy ők könnyebben el tudnak lazulni és tényleg pihenéssel töltötték a nyaralásukat, de bizony arról is, hogy jobban meg tudták szervezni, így semmiért sem kellett idegeskedniük.

Utazásra készen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazásra készen

A repülőgéppel utazók sokszor ott rontják el, hogy túl későn érnek ki a reptérre, vagy éppen ellenkezőleg, már nagyon korán kiérkeznek. Az első csoport halálra idegeskedi, míg a második halálra unja magát a gép indulásáig. Érkezz időben, azaz az ajánlások szerint 2 órával a gép indulása előtt.
Ha rendszeres utazók vagytok, érdemes kiváltani a kedvenc légitársaságotoknál a Priority Pass tagságot. Ez különösen akkor lesz kedvező, ha átszállásos utazás is becsúszik.

Azt gondolom már megtapasztaltátok, hogy bőröndbe pakolni igazi művészet, érdemes rászánni az időt. A cipőket, hiába tisztítjuk meg a talpukat is, inkább csomagoljuk be külön is, hogy ne kattogjunk azon, mit piszkítanak vagy gyűrnek össze a bőrönd rázkódása során. Újabb reptéri tipp a tapasztalt utazóktól:
Ha ráteszed a “törékeny” feliratot a csomagodra, talán nagyobb gondot fordítanak rá a pakolása folyamán.

A következő olyan csoport, amire jó gondolni a mobiltelefonhoz és technikához kötődik.
Az úticélunk internetlefedettsége általában csak a helyszínen derül ki, így érdemes letölteni mindent a telefonunkra, és felkutatni az alkalmazások offline módon is használható változatait. Ha eséyles, hogy többször is haza kell telefonálnod (személyes vagy munkaügyben), tölts le olyan alkalmazást is, amely tehermentesít a drága távolsági hívások díjai alól. A foglalási adatok és az utazási biztosításról szóló kötvény mellett a fontos úti és személyes okmányaink másolatát is érdemes felmenteni a telefonunkra, hogy esetleges sérülésük vagy eltűnésük után se kerülj kellemetlen helyzetbe.

Az elsősegélycsomag bepakolása mellett egészségi állapotunk szinten tartása a hidratáltsági szintünkön is múlik. Víz mindig legyen nálunk, és ne szabjuk szűkre sohasem a mennyiségét. Hogy biztosan ne boruljon fel a vízháztartásunk és elegendó ásványi anyag is maradjon a szervezetünkben, vigyünk magunkkal elektrolit kapszulát vagy tablettát is.

Legyen élvezetes, pihentető, de legfőképpen biztonságos utatok!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.