2023.07.18. 10:15:00 6709 235

Egyszerű, de annál nagyszerűbb utazási praktikák
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy miért tűnnek sokkal kipihentebbnek bizonyos utasok az utazás végén is, mint te és a társaságod. Nem csak arról van szó, hogy ők könnyebben el tudnak lazulni és tényleg pihenéssel töltötték a nyaralásukat, de bizony arról is, hogy jobban meg tudták szervezni, így semmiért sem kellett idegeskedniük.

Utazásra készen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazásra készen

A repülőgéppel utazók sokszor ott rontják el, hogy túl későn érnek ki a reptérre, vagy éppen ellenkezőleg, már nagyon korán kiérkeznek. Az első csoport halálra idegeskedi, míg a második halálra unja magát a gép indulásáig. Érkezz időben, azaz az ajánlások szerint 2 órával a gép indulása előtt.
Ha rendszeres utazók vagytok, érdemes kiváltani a kedvenc légitársaságotoknál a Priority Pass tagságot. Ez különösen akkor lesz kedvező, ha átszállásos utazás is becsúszik.

Azt gondolom már megtapasztaltátok, hogy bőröndbe pakolni igazi művészet, érdemes rászánni az időt. A cipőket, hiába tisztítjuk meg a talpukat is, inkább csomagoljuk be külön is, hogy ne kattogjunk azon, mit piszkítanak vagy gyűrnek össze a bőrönd rázkódása során. Újabb reptéri tipp a tapasztalt utazóktól:
Ha ráteszed a “törékeny” feliratot a csomagodra, talán nagyobb gondot fordítanak rá a pakolása folyamán.

A következő olyan csoport, amire jó gondolni a mobiltelefonhoz és technikához kötődik.
Az úticélunk internetlefedettsége általában csak a helyszínen derül ki, így érdemes letölteni mindent a telefonunkra, és felkutatni az alkalmazások offline módon is használható változatait. Ha eséyles, hogy többször is haza kell telefonálnod (személyes vagy munkaügyben), tölts le olyan alkalmazást is, amely tehermentesít a drága távolsági hívások díjai alól. A foglalási adatok és az utazási biztosításról szóló kötvény mellett a fontos úti és személyes okmányaink másolatát is érdemes felmenteni a telefonunkra, hogy esetleges sérülésük vagy eltűnésük után se kerülj kellemetlen helyzetbe.

Az elsősegélycsomag bepakolása mellett egészségi állapotunk szinten tartása a hidratáltsági szintünkön is múlik. Víz mindig legyen nálunk, és ne szabjuk szűkre sohasem a mennyiségét. Hogy biztosan ne boruljon fel a vízháztartásunk és elegendó ásványi anyag is maradjon a szervezetünkben, vigyünk magunkkal elektrolit kapszulát vagy tablettát is.

Legyen élvezetes, pihentető, de legfőképpen biztonságos utatok!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.