2021.10.25. 11:45:00 7468 194

Egyre többet hallani róla, de tényleg ilyen jótékony a súlyozott takaró?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyugodt és pihentető alvás aranyat ér, ezért egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet a matracukra, a párnájukra és a takarójukra. Igen, a takaróra is! A kellően meleg vagy éppen hogy jól szellőző paplan sokat javíthat a komfortunkon az éjszakai pihenés közben. Az antistressz termékek egyre nagyobb részt követelnek maguknak a piacon, de valóban megéri kifizetni értük a borsos árat?

Antistressz takaró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Antistressz takaró

Noha a könnyebb alvást és nyugodt pihenést ígérő súlyozott takarók elterjedtebbek lettek, mégsem készült túl sok tanulmány a hatásosságukról. Azonban az ilyen takarókat használó fogyasztók több mint fele számolt be arról, hogy nyugtatólag hatott rá a termék, illetve kevésbé voltak stresszesek másnapra. Divathóbortból könnyen általános irányvonallá válhat a használatuk.

Hogyan működik a súlyozott takaró?

Az ilyen takarót úgy alakították ki, hogy a hagyományos takarónál nagyobb súlya (bevarrt kis súlyok vagy műanyag pellet révén) ölelő vagy enyhén masszírozó hatás érzetét keltse. Kutatások szerint ezek az érzések jótékonyan hatnak a szorongó vagy éppenséggel figyelemzavaros egyénekre, illetve speciális igényű gyerekekre. Ez a plusz súly olyan mélynyomás-stimulációnak nevezett terápiás technika, amely alkalmas lehet az idegrendszer ellazítására..

Árthat-e a takaró használata?

2 év alatti gyermekek takargatására, nyugtatására egyáltalán nem javasolt súlyozott takarót használni, és kisgyermekek esetében is kérjük ki a gyermekorvos véleményét az alkalmazás előtt. Az antistressz takarók kipróbálása a többi korosztály számára nem ártalmas, ha a használati utasítások betartásra kerülnek, ugyanakkor a klausztrofóbiában, asztmában vagy alvás közbeni légzészavarban szenvedők számára nagy valószínűséggel alkalmatlan lehet.

Milyen súlyú a számunkra ajánlott súlyozott takaró?

Fontos, hogy az életkorunknak és a testsúlyunknak megfelelő antistressz takarót válasszuk ki. Általánosságban azt ajánlják, hogy a testsúlyunk max. 10%-ának megfelelő súlyú takaró mellett döntsünk, ha ezzel a módszerrel szeretnénk elűzni az álmatlanságunkat. Másrészt figyelembe kell azt is venni, hogy a takaró mérete egyezzen meg az ágy méretével.

Forrás: www.webmd.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...