2019.05.31. 13:59:18 9393 254

Egyedülálló szülő vagyok, hol a segítség?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy édesanya vagy édesapa egyedül marad a gyermekével, gyermekeivel, akkor egy speciális feladatot kap. Egyszerre kell családfenntartónak, apának, anyának, biztonságos univerzumnak lennie. A feladat nem egyszerű, de létezik segítség!

Anya és lánya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Anya és lánya

Van, aki már évek óta él egyedül nevelő szülőként, van olyan, akinek új a helyzet és van, aki mellé került már egy társ, ám a gyereknevelés még mindig rá hárul. Van-e segítség? Hová fordulhatsz egyedülálló szülőként? Megmutatjuk.

Lehetőségek a háttérben

Először helyben érdemes körülnézni, a közvetlen környezetünkben megtalálni azt a segítséget, amit keresünk, vagy amire talán nem is gondoltunk – pedig kellene. A legtöbb önkormányzatnak van családsegítő részlege. Ami a sokaknak eszébe sem jut, hiszen az első benyomásunk a szó hallatán az, hogy oda segélyért megy az ember. Holott ennél jobban többről van szó. A családsegítőben legtöbbször gyermekfelügyelettel, jogi tanácsadással, álláskereséssel és gyermekünknek pszichológiai segítségnyújtással kapcsolatban állnak rendelkezésre. Ezek olyan fontos dolgok, amiket egy személyes családfenntartóként még akkor sem feltétlenül tud finanszírozni az ember, ha szükséges volna. A legtöbb családsegítő honlappal is rendelkezik, de ha a segítség, amit keresünk nem szerepel a weboldalon, akkor érdemes felhívni őket, hogy tudnak-e valamiféle megoldást a felmerült problémánkra.

Egyszülős Központ – az összetartás ereje

Az Egyszülős központ egy közösség, ami már azzal is segít, hogy bármilyen élethelyzetben láthatod: nem vagy vele egyedül. Hogy nem vagy egyedül. Visszaadja az ’énidőd’ – ami egyszülősként lássuk be, maga a csoda. Gyermekfelügyeletet biztosítanak, amíg a programokon részt veszel. Legyen az akár sport, tanácsadás, egyszülős klub esemény vagy egy uzsonna a központ kávézójában.
A nagymama kereső segítségével építhetsz egy olyan családi kapcsolatot, ami elveszetett vagy nem adatott meg – hiszen minden gyereknek jár legalább egy remek nagyszülő és minden szupernagyinak jár egy imádnivaló kisunoka. Az Egyszülős Központ weboldala nagy segítség azoknak a szülőknek, akik most csöppentek az egyedülállók helyzetébe. Könnyebb eligazodást nyújt ugyanis összegyűjtött információival az ellátásokat illetően, a válási és özvegyi jogi és járandósági ügyek vonatkozásában is.

Egyedüllét ellen

Ha úgy érzed nyitnál ajtót a külvilágra, de félsz, hogy az egyedül szülőség elriaszthat másokat, vagy egyszerűen nem akarsz fölösleges köröket futni, amíg kiderül, a gyerekkel együtt is működhet-e a kapcsolat, akkor próbálkozz a Padaam társkeresőjével. Itt nem lesz vége a beszélgetésnek, amikor kiderül, hogy van egy-két csemete melletted és attól sem kell félned, hogy a nehéz logisztikával kapcsolatban nem találsz megértő partnerre. Két közös vonás pedig már van bennetek a másik féllel: tapasztaltátok, hogy milyen, amikor valami fontos eltörik, és mindketten elég bátrak és erősek vagytok felállni egy nehéz helyzetből.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...