2023.07.11. 17:15:00 7692 260

Egy újabb bőrápoló a láthatáron: Mire jó az azelainsav?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a csodálatos kozmetológiai összetevő talán azért nem kapott eddig nagyobb szerepet, mert mindenki a hamvas, ráncmentes bőrre fókuszál, pedig a bőrápolás nem merül ki az anti-aging problémakörrel. Ha a bőrünk viszonylag érzékeny, esetleg pattanásokkal kell megküzdenünk, akkor bőrápolóként gondoljunk bátran az azelainsavra!

Azelainsav - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Azelainsav

Ez egy olyan karbonsav, amelyik valójában nem rendelkezik hámlasztó hatással, de segíti a bőr természetes megújulási folyamatát. Legtöbbször akné és pattanások kezelésére szolgáló bőrápolási termékek összetevőjeként találkozhatunk vele, amelyekből szerencsére már vény nélkül is kapható néhány márka terméke.

Bőrproblémák, amikre az azelainsav megoldást nyújthat

Az előző bőrproblémát természetesen egyrészt a remek antibakteriális hatása miatt képes kezelni, méghozzá úgy, hogy a pattanások kialakulását célozza meg, ahelyett, hogy leszárítaná azokat, és ezzel együtt kiszárítaná a bőrünket. (A dehidratált bőr köztudottan előbb ráncosodik, ezért közvetve azért mégiscsak van valamennyi ráncmegelőző hatása is.)

Másrészt gyulladáscsökkentésben is hatásos, emiatt pedig nem csupán a pattanások, de a rosacea egy fajtája (papulopustulosus) elleni küzdelemben ugyancsak segítségül hívható.

Harmadik kedvelt felhasználási területe a szépségiparban pedig nem más, mint az arcbőrön megjelenő pigmentfoltok halványítása. Az azelainsav ugyanis képes gátolni a bőrben felhalmozódó melanin túlzott termelődését.

Amire alkalmazásának elkezdésekor jó figyelni

A szóban forgó hatóanyagot érdemes fokozatosan beépíteni a bőrápolási rutinunkba, amennyiben szükségét érezzük, de ezzel párhuzamosan inkább ne vezessünk be másik, a bőrünknek új összetevőt!
Az azelainsav és származékai azért egyre kedveltebbek, mert úgy képesek enyhíteni a legtöbb, nem túl súlyos bőrbetegséget, hogy közben ritkán és csekély mértékű irritációt okoznak, így érzékeny bőrűek szintén alkalmazhatják ezeket.

Természetesen bőrgyógyásszal történő konzultáció után!

Forrás: www.chatelaine.com, incidecoder.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...