2022.11.29. 17:30:00 7968 281

Egy tálnyi japán gasztronómia: Teriyaki egyszerűen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokak számára az étkezés is azon életterületek közé tartozik, ahol nem merészkednek időnként sem kalandozni. Pedig az új ételek és ízek felfedezése és kikísérletezése nagyon izgalmas élmény lehet! Fedezzük fel először például a méltán népszerű japán konyhát, amely nagyon sok azonos alapanyaggal dolgozik, mint a magyar, viszont éppen annyi újdonsággal is szolgál!

Teriyaki - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teriyaki

A jól és a kevésbé ismert összetevők egyvelegéből nagyon finom ételt kapunk, amennyiben követjük ennek az egyszerű teriyaki receptnek az utasításait. De ne féljünk saját ízlésünkre alakítani az ételt: A rizs helyett tészta is lehet a köret, míg a brokkolit kiválthatjuk sárgarépával és zöldborsóval.

Teriyaki tál rizzsel

Hozzávalók:

1 kg hús (ízlés szerint marhahús, csirke vagy pulyka)
2 csésze jázmin rizs
1 fej friss brokkoli (vagy ennek megfelelő mennyiségű fagyasztott)
1 fej vöröshagyma
zúzott fokhagyma
1 tk. friss gyömbér
1 és fél csésze (alacsony nátriumtartalmú) szójaszósz
Fél csésze barna cukor
1 ek. kukoricakeményítő
egy kevés meleg víz
1 lime
szezámmag
chili szósz (Sriracha)

Elkészítés:

A rizs kiszerelésének megfelelő módon főzzük meg azt, majd pároljuk meg a brokkolit egy kis lábasban. Inkább maradjon egy kicsit keményebb állagú, mint puha, hogy több vitamin maradhasson meg bennük.
Az egyforma darabokra vágott húst közepesen erős lángon (egy kevés olajon) megpirítjuk, majd sóval és borssal ízesítjük, ezután egy tálra merjük és kis időre félretesszük.

A húshoz használt serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz öntjük a kimért szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kockára vágott hagymát. Addig pirítsuk, amíg a hagyma áttetszővé nem válik, csak ekkor olvasszuk bele a barna cukrot. A szószt alatt a lángot csökkentsük alacsonyra, és egy kemény meleg víz és a kukoricakeményítő keverékével sűrítsük be azt.
Most tegyük vissza a megpirított húst a serpenyőbe, és gondosan keverjük össze annak tartalmával. Pároljuk további 5 percig.

Állítsuk össze a teriyaki tálakat: kezdjük a megfőzött jázmin rizzsel, majd igazgassunk el ennek tetején egy-egy adag húst és brokkolit. Díszítsük szezámmaggal, lime szelettel és amennyiben szeretjük a csípősebb ízeket, tegyünk rá a chiliből is.

Amennyiben egy evésre nem fogy el a készített adag, akkor a húst inkább a körettől és a zöldségtől külön edényben tároljuk, hogy azok ne ázzanak el a szósztól! A teriyaki tál elemei légmentesen záródó edényekben 3 napig állnak el hűtve.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...