2021.09.16. 09:30:00 7063 233

Egy sport, amit egész évben űzhetünk: Nordic walking ősszel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sport szerelmesei szerint nordic walkingot űzni egész évben lehet, de az ősz talán a legjobb évszak erre a sportra. A színes levelek közötti “északi gyaloglás” során a hűvös levegő segít kicsit befelé fordítani az elménket, és nagyon jó módja a téli felkészülésnek.

Nordic walking ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nordic walking ősszel

Már körülbelül háromnegyed óra séta a sífutásból átemelt botokkal megfelelő mennyiségű aerob edzés lehet, hiszen izmaink közel 90%-át átmozgatja, és nem is túl megerőltető a sportot szerető természetbarátok számára. A botok pedig az ízületekre gyakorolt hatást csökkentik. Azonban érdemes oktatóval tanulni a botok használatát a maximális zsírégető hatás eléréséért.

Kinek ajánlható még ez a sportág?

Aki szeretne a testmozgás ideje alatt érzelmeire összpontosítani miközben energiával és jókedvvel töltődik fel. Ráadásul fizikai állapotunknak megfelelő intenzitással és terepen gyakorolhatjuk a nordic walkingot. A karok és a lábak ellentétes, de összehangolt mozgása idősebb korban segíti lassítani a szellemi leépülést. Azonban a fiatalok számára is jár további előnyökkel a sport: segít fejleszteni a kitartást és a koncentrációt.

Nordic walking ősszel

Az előző pozitív hatásokon túl a természetben való elmerülés közben a mérséklődő napfény ősszel még feltölt minket D-vitaminnal. Viszont a ruházatunkat és a cipőnket hozzá kell igazítani az őszi sportoláshoz.

Ne az első ködös reggelen tapasztald ki, hogy a bokatámasszal rendelkező cipőd vízálló-e! Aki biztosra akar menni, szerelkezzen fel vízálló zoknival.
Ősszel a lábszárvédő is felkerülhet a hasznos kellékek listájára, mivel szárazon tartja a nadrág szárát. A mai termékek közül több már légáteresztő anyagból készül. A felsőruházatnál érdemes gondolni egy szél vagy esőkabátra, amit a változékony évszakban biztosan ki tudunk majd használni.

Forrás: www.bristolnordicwalking.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...