2017.05.22. 11:07:44 11727 303

Egy gyors szezonális ebéd? Tejszínes, spárgás pulykaragu
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spárgához remekül illik a tejszín és a savanykás fűszerezés, ezért nagyszerű ötlet citrommal és tárkonnyal ízesíteni, főző tejszínnel teltebbé varázsolni a szószt és finom pulykamellel tálalni! Főzzünk friss zöldségekből, használjuk ki a rövid spárgaszezont!

Spárgás-tejszínes pulykamell ragu | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárgás-tejszínes pulykamell ragu | fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

Tejszínes-spárgás pulykaragu

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamell
  • 1 cs zöld spárga
  • 1 cs újhagyma
  • őrölt színes bors
  • tárkony
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5-2 dl főző tejszín
  • 2 ek olívaolaj

A pulykamellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. (ízlés szerint a zöld szárrészből is vághatunk hozzá)

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd a szárát vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, a bimbót pedig tegyük félre.

Egy serpenyőbe (v. wokba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a pulykamellet, majd pár perc alatt süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az újhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük fel a borral, majd fedjük le a serpenyőt úgy, hogy maradjon egy kis rés, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a félretett bimbót, ha szükséges öntsünk hozzá egy pici vizet, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megsütött pulykamellet, öntsük fel a tejszínnel, keverjük óvatosan össze, majd főzzük pár percig, hogy a szaftja kellően besűrűsödjön. (Arra figyeljünk, hogy a spárga roppanós maradjon, nehogy túlfőjön.)

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én rizst készítettem hozzá, de pl. tésztával is tálalhatjuk.

Tálaláskor tegyük a tányérra a rizst, majd kanalazzuk rá a pulykamelles-spárgás ragut, és úgy kínáljuk.

forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.