2022.07.18. 17:54:01 9159 257

Égő ajkak – Itt a megoldás, ha leégett a szád a nyári napsütésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ajkak bőre legalább olyan érzékeny a napsugárzásra, mint a testünk többi részét borító bőr, ha nem érzékenyebb. Nem ártana ezt a részt sem védenünk a káros sugarak ellen, ám sokszor kimarad, ha testünket, arcunkat kenegetjük. Pedig a szánk is megéghet az erős sugárzástól…

Ajkak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ajkak

Ilyenkor jól jön néhány mentőötlet, hogy minél előbb meggyógyuljon az érzékeny bőr.

Ne csak idd

A zöld tea nem csak élénkítő, hanem nyugtató hatással is bír, méghozzá a megpirult ajkakon. Főzz le egy csészével, hagyd kihűlni és egy vattapamacs segítségével vidd fel a „beteg” bőrrészre. Így csökkenthető a viszketés és a bőr is megnyugszik.

A nyugtató aloe vera

Használd ki ennek a csodanövénynek a nyugtató és gyógyító hatását! Ha van otthon saját növényed, vágj le belőle egy darabot, tedd az ajkadra és hagyd hatni legalább 10 percet. Ha nincs otthon növénykéd, patikában, drogériában is vásárolhatsz aloe gélt.

Paprikásan, sütve is jó…

De a bőrre inkább nyersen tedd a burgonyát. Ha megégett az ajkad, vágj félbe egy krumplit, majd tedd a problémás részre körülbelül 20 percre, hogy a zöldség kifejthesse nyugtató, gyógyító hatását.

Hűt és még finom is!

Ha a tízóraival, uzsonnával kötnéd egybe égett ajkaid gyógyítását, tegyél az vékony bőrre natúr joghurtot és hagyd, hogy lehűtse a megégett részt. Ha egy kis mézet is teszel bele, gyógyító hatással is bír a kencéd. A maradékot pedig csak kanalazd be!

Gyógyít is

Ha nincs nyílt seb az ajkadon, használd ki az almaecet gyógyító hatását! Ez a „savanyúság” segíti az égés gyógyulását, illetve segíthet újjáépíteni a bőr természetes védőrétegét.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...