2022.12.10. 08:47:26 7824 238

Égető nyelvproblémák! – Ezt tedd, ha véletlenül megégetted a nyelvedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alig várod, hogy elkészüljön a kedvenc teád, pláne, ebben a zord időben? Majd’ meghalsz egy kávéért, mert a reggeli koffeinadag elmaradt? Ilyenkor te is vagy olyan kis mohó, hogy nem várod meg, míg a forró ital legalább iható hőmérsékletű lesz és rögtön az első korttyal megégeted a nyelved?

Kiöltött nyelv - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiöltött nyelv

Ha a fenti kérdésre a válaszod „Igen”, nyugi, mert van rá gyógyír!

Fontos!

Ha esetleg hólyagok is keletkeznek a megégett felületen, azokat semmiképpen ne nyomd ki! Elgyógyulnak maguktól. Ha mégsem így lenne, nem javulnak, és még be is lázasodsz a „nyelvi baleseted” után, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Ami a legjobb lenne

Naná, hogy egy olyan dolog, aminek gyakorlása a mai felgyorsult világban elég nehéz. Méghozzá a türelem!:-) Ha Te sem mindig vagy éppen ennek mintaképe, elő az egyéb módszerekkel és gyógyíts meg a „megpörkölt” nyelvedet!

Csak csínján a meleggel!

Mint minden égési sérülést, a megégetett nyelvet is szinte azonnal hűteni kell. Lehet ez egy pohár hideg víz, elkanalazhatsz egy kis jégkrémet, vagy éppen szopogathatsz jégkockát. Ami viszont nagyon is fontos: néhány órára kerüld a meleg, pláne a forró italokat, ételeket, mert újabb sérüléseket okozhatnak!

A csodaszer

A méznek amúgy is szezonja van, hiszen fájó torokra a legjobb orvosság. Ám gyulladáscsökkentő hatását akkor is érdemes bevetnünk, ha mohóságunknak a nyelvünk látja kárát. Szopogass el egy kiskanál mézet, és hamarabb múlik a fájdalom.

És az uzsonna is megvan!

Egy pohár hideg joghurt, esetleg tej is sokat segíthet, ha elégetted a nyelved! Kanalazz be a savanykás tejtermékből akár egy pohárral is, és az uzsonnát is letudod!

Csak ha kihűlt!

Nyilván égett nyelvvel nem vágysz egy forró teára, úgyhogy mindenképpen jól lehűtve kortyolgasd a kamillateádat! Apránként igyál meg belőle egy bögrével, és élvezd a kamilla gyulladáscsökkentő, nyugtató hatását!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...