2023.09.21. 15:06:10 6852 236

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben.

Szív, egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szív, egészség

A programsorozat délelőtt táncbemutatóval kezdődik, majd Kovácsovics Fruzsina ad koncertet zenekarával. Ezt követi a "Szívünk Hangja" rajzverseny, majd 11 órától az életen át tartó sport jótékony hatásáról hallható beszélgetés.

A programok között lesz "Zeneterápia" Moretti Magdolna pszichiáterrel és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével. Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság képviseletében Hitek és tévhitek az elhízásról címmel tart előadást; Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója pedig világbajnok vízipólósokkal beszélget.

A délután folyamán egyebek mellett Győrfi Pál, Scherer Péter, Járai Zoltán, Bárczi György és Becker Dávid tart előadást, majd kerékpáros felvonulás kezdődik. A beharangozó szerint lesz nordic walking és jógabemutató, bűvészműsor, valamint a szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe és a laikus újraélesztés alapfogásaiba is beavatják az érdeklődőket.

A programokat Járai Márk koncertje zárja. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira lesz.

Az esemény ideje alatt ingyenes vércukor- és véroxigénszint-, valamint vérnyomás méréssel várnak mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei. A rendezvény honlapján olvasható tájékoztatás szerint a Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...