2016.06.16. 15:31:06 13198 342

Egész nap hideg vizet inni egy üvegből, menet közben? Lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Most egy nagyon egyszerű tippet szeretnénk megosztani veletek, ami valószínűleg a forró nyári napokon életmentő lehet, ha sokat vagytok úton (autóban, a városban, vagy akár egy irodában, ahol nincs lehetőség – vagy nem akartok-, mindig kimenni hideg vízért). A tipp félelmetesen egyszerű, de nagyon jól jöhet hőség riadó esetén! :)

Víz a fagyasztóba fektetve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz a fagyasztóba fektetve

Szóval, ha egy ilyen jövős-menős napra szeretnél felkészülni egy flakon hideg vízzel – ami a nap során is hideg marad, akkor szíves figyelmedbe ajánljuk egy az életmentő tippet!

A lefagyasztott ásványvizes üveg ugye mindenkinek ismerős. Mi általában egy üveg sima hideg vízzel és egy üveg fagyasztott vízzel szoktunk elindulni túrázni, vagy szabad strandra, ahol nincs ellátás, vagy ha spórolni akarunk. A fagyasztott vízből csak délután lehetett inni, hiszen gyakorlatilag kőkeményre dermed a folyadék az üvegben, és igazából ezért viszünk magunkkal egy másik üveg sima hideg vizet, hogy addig is, amíg olvadozik a fagyasztott, legyen mit kortyolgatni. Figyelem: a fagyasztott vizet se hagyjuk kint a napon, mert úgy túl hamar elolvad, maradjon csak a hűtőtáskában vagy hátizsákban szigetelve. :)

Fagyasztott vizes trükk

De mi a helyzet akkor, ha nem akarunk ennyi vizet cipelni magunkkal, és azt szeretnék, hogy minél tovább hideg legyen az az egy üveg víz, amit magunkkal viszünk. Nos, erre is van megoldás.

Csak annyira töltsd fel a flakonodat vízzel, hogy elfektetett állapotban ne érje el az üveg száját a víz szintje, majd ezt tedd be fektetve a fagyasztóba. Reggel, indulás előtt töltsd hozzá – az immár teljesen fagyott vízhez a hűtött vizet! Ezzel a módszerrel azonnal iható hideg vizet kapsz, és a nagy jégtömb folyamatosan hidegen is fogja tartani, valamint, ahogy olvadni kezd, az is ihatóvá válik, így később sem maradsz hideg víz nélkül! Voilà! Ez a módszer azért is jobb, mintha jégkockákkal töltenéd fel a flakonod, mert a nagy jégtömb lassabban fog elolvadni, mint ahogy a jégkockák tennék. :)

Elő is készítheted magadnak a fagyasztott víz adagot több napra, így reggel csak annyi dolgod van, hogy mindig feltöltsd őket vízzel, tedd a táskádba, és mehetsz a dolgodra.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ne hagyd a tornazsák és az iskolatáska tisztítását augusztusra! Így csináld!

Az iskolába járás, a túrázás vagy akár csak egy nap eltöltése a parkban mind-mind látható nyomot hagyhat a hátizsákokon. Az rendben van, hogy hazaérve egy fertőtlenítő törlőkendővel letöröljük kívülről a táska anyagát, de ez nem elég, rendszeresen időt kell szánnunk az alapos tisztításra. A különböző foltok és az általános szennyeződések a helyes módszerrel könnyen kitisztíthatók, így gyakorlatilag teljesen újnak tűnhet az adott darab.

Babázásból vissza a munkahelyre: 13 dolog, amiért az anyukák izgulnak

Egy nemrég végzett felmérés eredménye szerint általánosan akár öt hónapba is telhet, mire egy újdonsült anya vissza tud illeszkedni a munkahelyére, miután első gyermeke megszületett. Bár sok nő élvezi a munkába való visszatérés nyújtotta változatosságot, de ez egyben valódi küzdelmet is jelenthet annak terén, hogyan is egyeztessék össze a különböző szerepeiket. Egyes nők számára ez az időszak akár a mentális egészség romlását is eredményezheti!

Egy szál levendula. Nem is gondolnád, mi mindenre jó

A levendula nagyon régóta életünk szerves része. Ma már nem csak mint gyógynövény, hanem mint eszköz is szerepel a médiában és közösségi médiában arra emlékeztetve az embereket, hogy a legegyszerűbb kis mezei növény is milyen csoda lehet egy fotón. Előszeretettel használjuk képi háttérként a lélegzetelállító levendula mezőket és a levendula mintás háztartási eszközök, használati és dísztárgyak divatja sosem múlik el. Nézzük, ezeken kívül mi mindenre lehet még jó és hasznunkra ez a különleges növény.