2023.06.22. 17:30:00 7031 292

Edd ezt az egészségesebb desszertet, ha szíved szerint a Twix csokit falnád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csokifüggők figyelem! Ha odáig vagytok a karamellás-csokoládés szeletekért, akkor van egy jó hírem: Felkutattam a lehető legegészségesebb házi „Twix” rudacskák receptet. Virtuális vállveregetés és széles mosoly kíséretében tessék a cikkre kattintani!

Karamella készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karamella készítése

Nem csalás, nem ámítás! Na jó, a karamell réteg az tényleg nem karamella, viszont ámulatos lesz az alternatív változata is ezeknek a nagyon gusztusos, csokoládéba mártott rudacskáknak. Szólj az apróságoknak, hogy megnyitott a saját csokigyáratok és kezdődhet a közös „gyártás”.

Vegán, Twix inspirálta csokoládés szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

2/3 csésze kókuszliszt
3. ek méz
1/3 csésze szobahőmérsékletű kókuszolaj

A hamis karamellához:

15 db friss datolya
70 gr mogyoróvaj
só és méz ízlés szerint

A csokoládé bevonathoz:

1 és negyed csésze reszelt csokoládé
1 és fél ek. kókuszolaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy sütőformát. Egy tálban adjuk hozzá a kókuszliszthez a keksz többi hozzávalóját, majd keverjük jól össze ezeket. A kapott tésztát nyomkodjuk bele a kenyérsütő formába, majd kb. 10 perc alatt süssük készre.

A „karamellás” réteghez az előzőleg órákra forró vízbe áztatott datolyát tegyük bele a krém többi hozzávalójával együtt robot- vagy turmixgépbe, és a hozzávalók ügyes adagolásával kevertess ki egy megfelelő állagú masszát.
Ezt kell ráöntenünk a már teljesen kihűlt alap tetejére, amit ezután egy kis időre a fagyaztóba is teszünk.

Az utolsó réteghez, azaz a csokoládé bevonathoz, vízgőz felett olvasszuk fel a kétféle hozzávaló felét, majd a kapott bevonót öntsük rá a már megdermedt karamell réteg tetejére. Tegyük vissza dermedni, és miután a felső réteg is megszilárdult, vágjuk fel szeletekre a kapott tömböt.

Aki nem szeretne tovább pepecselni itt akár meg is állhat, vagy egy újabb adag csokimáz készítése után a rudak még „pucér” részeit is beleforgathatja csokiba, amelyeket aztán újabb fagyasztóban történő dermedés után lehet fogyasztani.

Forrás: https://szimonettaherold.hu, www.basicswithbails.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...