2021.09.04. 08:34:56 6897 231

Ebben az esetben nincs szükség tetanusz emlékeztető oltásra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tetanusz egy bakteriális fertőzés, amely állkapocsgörcsöt, fájdalmas izomgörcsöket, nyelési és légzési nehézségeket, súlyos esetekben pedig halált okoz. Olyan baktériumok terjesztik, amelyek általában szennyeződésekben vagy székletben találhatók, vagy szennyezett tárgyakon, például körmökön vagy tűkön. Az Egyesült Államokban évente körülbelül 30 ember kap tetanuszt és 10 esetből egy vagy kettő halálos lehet. A tetanusz okozta halálesetek szinte mindig előfordulnak oltatlanok vagy nem teljes vagy ismeretlen oltási kórtörténetűek körében.

Gyermek oltása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyermek oltása

A felnőtteknek akkor nincs szükségük tetanusz vagy diftéria emlékeztető oltásokra, ha már befejezték gyermekkori oltási sorozatukat ezekkel a ritka, de legyengítő betegségekkel szemben. Bár az Egyesült Államokban a CDC immunizálási gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága továbbra is azt javasolja, hogy minden felnőtt 10 évente kapjon emlékeztető oltást, Mark Slifka, Ph.D. és munkatársai nem találtak szignifikáns különbséget a megbetegedések arányában azok között az országok között, ahol a felnőtteknek tetanusz- és diftéria -emlékeztető oltást kell kapniuk, és azoknak, akik nem. 2001 és 2016 között 31 millió észak-amerikai és európai ország millióinak adatait hasonlították össze. Slifka és munkatársai 2016 -ban publikált kutatása arra a következtetésre jutott, hogy a vakcina legalább 30 év immunitást hozott létre a vizsgálatban résztvevő 546 felnőtt számára. Ennek eredményeként a kutatók annak idején azt javasolták, hogy a felnőtteket csak 30 évente oltsák be ezen betegségek ellen. "Új adataink alapján azonban kiderül, hogy valószínűleg túlságosan konzervatívak voltunk 2016 -ban" - mondta Slifka. "Annak ellenére, hogy úgy tűnt, hogy az immunitást évtizedekig fenn lehet tartani, akkor még nem volt közvetlen bizonyítékunk arra, hogy ez valódi védelmet jelentene a betegségek ellen a valódi világban.” Most már bizonyítékaink is vannak arra vonatkozóan, hogy a gyermekkori oltási sorozat életre szóló védelmet nyújt mind a tetanusz, mind a diftéria ellen – mondta. A gyermekkori vakcina előtti korszakban évente mintegy 470 tetanusz és 1800 diftéria okozta haláleset történt az Egyesült Államokban. A tetanusz és diftéria okozta halálesetek több mint 99% -kal csökkentek azóta, hogy elérhetővé váltak a megelőzésre szolgáló vakcinák.

Forrás: ScienceDaily

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...