2015.07.15. 08:38:10 6974 171

Dumafüred és VeszprémFest - Jól szórakozhatunk a Balatonnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma este Roger Hodgson, a Supertramp egykori tagja koncertjével kezdődik meg a 12. VeszprémFest, amely szombaton zárul. A stand-up műfaj legnagyobbjaival találkozhat a közönség a pénteken kezdődő Dumafüred Fesztiválon.

Koncert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koncert

VeszprémFest

A szervezők közlése szerint Roger Hodgson szerdai, a Kool & the Gang csütörtöki és Emeli Sandé szombati koncertjére minden jegy elkelt, a nagyszínpadi programok közül már csak Dee Dee Bridgewater és Irvin Mayfield Jr. New Orleans Jazz Orchestrával közös pénteki fellépésére válthatók jegyek.

Az első három nap nagyszínpadi koncertjeit a veszprémi várban, a csaknem 2500 fős befogadóképességű, különleges akusztikájú Szentháromság téren rendezik, Emeli Sandé szombati fellépésének viszont a nagy érdeklődésre való tekintettel a Veszprém Aréna ad otthont, ahol csaknem 4500 ember hallhatja élőben a világsztárt.

Új helyszínnel bővül idén a fesztivál: a vár alatt a História kertben, a Fest Gardenben csütörtökön az amerikai gitáros, Mike Stern és a francia hegedűs, Didier Lockwood, pénteken Jack DeJohnette dzsesszdobos, szombaton pedig a Zöld-foki szigeteki származású énekesnő, Carmen Souza és mentora, a bőgős Theo Pascal ad koncertet.

Szintén újdonságként késő esti koncertek is színesítik a fesztivál programját a FestPresszó névre keresztelt Expresszó Klubban, a Hangvilla épületében, ahol pénteken a hiphopos-szvinges hangzásvilágú svéd Movits!, szombaton pedig a román retroelektro Moonlight Breakfast lép fel.

A fesztiválhoz kapcsolódik a Dubniczay-palotában szombaton az Ex - A. E. Bizottság a Palotában című program efZámbó István, feLugossy László és Wahorn András részvételével.

Dumafüred

A szervezők közlése szerint a tíz napon át tartó fesztiválon színpadra lép mások mellett Aranyosi Péter, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Hadházi László, Kovács András Péter, Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán és a Szomszédnéni Produkciós Iroda. A közönséget idén is Duma Jam, All Stars, Duma Szving, Duma Maraton és Beugró vs. Dumaszínház várja.

Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám önálló estjével érkezik a fesztiválra, újdonságként A férfiak szexuális világa című produkció is látható lesz Bánki Gergely, Janklovics Péter és Vinnai András előadásában.

A részletes program a www.dumaszinhaz.hu oldalon található meg.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.