2021.07.07. 17:15:00 9441 252

Dukan diéta - Fogyás és szinten tartás egy terv szerint?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fogyás ínyenc ételek fogyasztása mellett? Dr. Pierre Dukan alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú étkezési terve pont ezt ígéri, és különösképpen azoknak ajánlja, akiknek egyébként nehezen megy a diétázás. De vegetáriánusok számára biztosan nem követhető ez a módszer.

Dukan diéta jellemző alapanyagai - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dukan diéta jellemző alapanyagai

Dr. Pierre Dukan magas fehérjetartalmú étrendje már több mint 10 éve a francia nők kedvence, de nagy népszerűségnek örvend Nagy Britanniában és a tengeren túli hírességek egy részének körében is. Annyi szent, hogy itt van bőven önfegyelmet megkövetelő szabály, de ezeket a tiltásokat valamiért könnyebb betartani, mint más diétákat:
Eleinte semmi gyümölcs és csemege, le kell mondani az alkoholfogyasztásról és a szénhidrátokról mindaddig, amíg a kívánt testsúlyt el nem érjük.

Hogyan működik a Dukan diéta?

Dr. Dukan a súlycsökkentő módszert négy fázisra osztotta fel: kettőt a fogyáshoz, kettőt pedig a lefogyott súly stabilizálásához fejlesztett ki. Mindehhez meghatározott egy 100 „megengedett” (nem feldolgozott) ételt tartalmazó listát, amely ételekből annyit fogyaszthat, amennyit csak akarsz. A 4 fázis pedig a támadás, a körutazás, a konszolidáció és a stabilizáció.

Dukan diéta - étkezési terv:

1. fázis: Támadás

Ennek során az első 5 nap alatt szinte kizárólag csak fehérjét fogyaszthatunk a megadott 72 féle, magas fehérjetartalmú ételből, plusz napi 1-2 evőkanál őrölt zabkorpából, hogy a kellő rostmennyiség is meglegyen.

Fogyasztható ételek pl.: borjú, máj, zsírszegény sonka, csökkentett zsírtartalmú szalonna, főtt csirke- vagy pulykaszeletek, tőkehal, nyelvhal, foltos tőkehal, lazac, szardínia, tonhal, kagyló, zsírszegény túró, zsírmentes joghurt, sovány tej, tojás és tofu.

2. szakasz: Körutazás

Ezután egy kissé változik az étrend, amit egészen addig kell tartanunk, amíg le nem adjuk az összes feleslegünket. A koncepció ebben a szakaszban az, hogy a csupa fehérje napokat a fehérje és a zöldség megfelelő arányú fogyasztása váltsa fel.

A fehérjében gazdag ételekhez hozzáadjuk a meghatározott 28 féle zöldséget, ilyen pl. az articsóka, édeskömény, hagyma, spárga, bab, padlizsán, póréhagyma, cékla, cukkini, gomba, brokkoli, káposzta, bors, sárgarépa, sütőtök, zeller, paradicsom, salátalevél.

3. fázis: Konszolidáció

Amint elértük az álomsúlyunkat, a diéta kezdetben heti egy alkalommal egy csalóétkezést, míg a második felében 2 enged meg. Ilyenkor vacsorára ehetünk a tiltólistás kenyérből, tésztákból és gyümölcsökből kedvünkre. Minden csütörtök maradjon meg a csak fehérjét fogyasztó napnak.

Az, hogy mennyi ideig kell tartani ezt a fázist, egyszerűen kiszámolhatjuk: A leadott kilóinkat váltsuk át fontra, majd ezt az értéket szorozzuk meg öttel. Az így kapott összeg megadja, hogy hány nap után térhetünk át az utolsó fázisra.

4. fázis: Stabilizálás

A konszolidációs napok leteltével – módjával, de - visszatérhetük a normális étkezéshez, de továbbra is minden csütörtök csak fehérjetartalmú nap maradjon, ami segít megőrizni az elért súlyt.

A zsírszegény, magas fehérjetartalmú étrend sok mindenki számára nem követhető, hiszen fáradtságérzet és erőtlenség is társulhat hozzá, ráadásul valamennyi szénhidrátra minden egyes nap szüksége lenne a szervezetünknek. Akinek mégis szimpatikus ez az étrend, mielőtt belevágnak, egyeztessen kezelőorvosával vagy egy táplálkozási szakértővel!

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...