2022.04.13. 12:25:00 4939 198

Döntsük meg a párkeresési tabukat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „szerelem első látásra” és a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” frázisok sokunk szemében üresen csengenek, hiszen tapasztalataink szerint ilyen csak a mesében és romantikus komédiákban létezik. A szerelemért bizony meg kell dolgozni. Már amennyiben nem beszéljük le magunkat rögtön a másikról!

Párkereső nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkereső nő

Aki nem kockáztat, nem is nyer! Hogy ez mennyivel témába illőbb közhely! A szerelem nem fog az ajtónkon kopogtatni tökéletes összhangba állítva a másik féllel, sőt, általában nem is a legideálisabb időben és nem is a legidillikusabb módon kerül rá sor. A szerelemre nem lehet 100 százalékosan felkészülni, akár egy versenyre vagy egy vizsgára, helyette dolgozni kell érte, és apránként összecsiszolódni a partnerrel.

Miként érdemes belevágni a párkeresésbe?

Sokkalta több nyitottsággal és spontaneitással!
A jó kapcsolat feladata, nem a görcsös kapaszkodás a sírig tartó földöntúli boldogság eszményképéhez, hanem a közös elveken és célokon alapuló együttműködés, amíg van, ami a feleket együtt tartja.

Minden egyes párkapcsolatunk során egyre több és egyre másabb dolgokat tudunk megtanulni magunkról, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy bohó módon 2-3 hetente váltogatni kellene a partnereinket! Csupán két elsöprő szerelem között se száműzzük magunkat apácazárdába, ha lehet :-)

Amennyiben a múltban csalódás ért minket, hajlamosabbak vagyunk egy túlontúl idealizált partner és szerelem eszményképét a szemünk előtt tartani, így nem csoda, ha majd senki sem üti meg az általunk meghatározott mércét. Igaz, hogy nem tudnak minket még egyszer megbántani, ám viszonylagos (vagy látszólagos?) stabilitásunk megőrzése tényleg ér annyit, hogy esélyt se adjunk magunknak a boldogságra?

Ahogyan egyik kapcsolat összetörheti, úgy egy másik kapcsolat össze is ragaszthatja a szívünket. A rossz tapasztalások akkor nem fognak megismétlődni, ha szakítunk a bevésődött sémával és új alapokra helyezzük önmagunkkal való viszonyunkat.

Jöjjön egy másik közhely, amely segít szemléletesen megközelíteni a párkeresés nehézségeit: A puding próbája az evés! Honnan is tudnád, hogy milyen társra van szükséged, ha nem ismernél meg különböző személyiségű és lelkületű embereket? Az érdekes hobbik és változatos álláspontokat kifejezésre juttató beszélgetések segítségedre lehetnek ennek feltérképezésében. Úgyhogy lépj ki az online randik – vélhetően hamis – világából és vesd bele magad a való életbe! A húsvér emberek ugyanis körülöttünk élnek!

Forrás: www.pszicholive.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...