2016.09.13. 17:10:02 16188 331

Dolgok, amelyekkel egyszerűen kimutathatod a szeretetet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szép szó a szeretlek, de ezer más módja is van annak, hogy kimutasd a szerelmed vagy a szereteted a párod és a családod iránt. Sőt, ha túl gyakran, már-már megszokásból hagyja el az ajkad, akkor bizony akár egy üres frázisnak is tűnhet a másik szemében, míg a tetteivel sokat elárul az ember.

Szeretet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szeretet

A szeretet nyelvekről már esett szó itt a PROAKTIV magazinban, és tény, hogy mindenkihez más üzenetek jutnak el, más szeretetnyelven ért a leginkább. Ezekről itt olvashatsz: Te milyen szeretet nyelven beszélsz?. Ha tudjuk, hogy másik miből érzi a szeretetünket, könnyű dolgunk van, egyszerűen élünk ezzel a nyelvvel, és nap mint nap használjuk. Vannak azonban olyan gesztusok, amiket mindenki értékelni fog, és a goodhousekeeping.com ezeket vette sorra, érdemes közülük egy-kettőt megszívlelni, hogy kapcsolataink még jobban működjenek.

1. Figyelemmel a másik iránt!

Ha beszélgettek, együtt vagytok, ne vonja el semmi a figyelmedet a másikról ebben az időszakban. Az internet, a tévé, egy beeső sms vagy hívás mind megzavarhatja azt a szférát, amiben vagytok. Ha éppen az e-mailjeidet csekkolod, mondjuk, vacsora közben, vagy egy baráti kávé alatt, azt az üzenetet küldheted a másik felé, hogy ő nem fontos – állítja a szakértő, Mike Dow házassági tanácsadó. Ha belegondolsz, ebben van valami, valószínűleg Te is ezt szűrnéd le fordított esetben, pláne ha gyakran előfordulna. A legtöbb, amit a szeretett személyért tehetünk, hogy megajándékozzuk az osztatlan figyelmünkkel arra az időszakra, mit együtt töltünk, vagy egymásra szánunk.

2. Főzz neki, de ne akármit!

Nemcsak a férfiak szívéhez vezethet a gyomrán az út! Mindenki értékeli, ha a kedvében akarnak járni és kedvenc ételét főzik. Ezzel üzenheted neki egyrészt, hogy ismered (hiszen tudod, hogy mit szeret), másrészt, hogy fontos neked annyira, hogy saját kezűleg elkészíted a kedvencét. A férjem például a mai napig emlegeti, amikor egy születésnapjára a kedvenc túrótortáját már hajnalban elkészítettem – ügyesen taktikázva, hogy ne kelljen reggel kinyitnia a hűtőajtót - , mielőtt munkába indultunk, hogy estére meg tudjam lepni, és, hogy ez mennyire jól esett neki.

3. „Köszönöm!”

Néha magától értetődőnek vesszük a dolgokat, például egy vasárnapi ebédet a nagyinál, vagy, hogy a párunk elmosogat, a gyerek leviszi a szemetet, a férjünk cipeli a bevásárlást. Köszönjük meg nekik, és mondjuk el, hogy mennyire értékeljük a fáradalmukat. Ki tudja, talán cserébe ők is elmondják nekünk ugyanezt. ;)

4. Kérd a tanácsát!

Ha úgy gondolod, hogy valamiben a barátnőd vagy az anyukád a legkompetensebb, akkor kérdezd meg róla, és vedd figyelembe a tanácsát. Lehet, hogy egy másik ügyben a párod segíthet, vagy éppen a gyereked. Az, hogy kíváncsi vagy a véleményükre, és elismered tudásukat, jól fog esni nekik!

5. Hallgasd meg!

Egyszerűen csak hagyd, hogy a másik megossza veled búját baját, amikor úgy gondolja, hogy erre van szüksége. Ha látod rajta, hogy valami bántja, kérdezz rá, hogy akar-e beszélni róla, és hallgasd végig. Ne akarj tanácsot adni, ne ítélkezz, csak hallgasd meg. Persze, ha a tanácsodat vagy a véleményedet is kéri, akkor oszd meg vele, de egyébként ne traktáld a nézeteiddel. Próbáld meg kibírni anélkül, és igyekezz egy olyan közeget biztosítani neki, ahol nyugodtan elmondhatja a gondjait, anélkül, hogy azt lekicsinyelnék, így vagy úgy véleményeznék stb.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.