2023.06.12. 11:00:09 7013 270

Dobd fel a kerted! – Dekorációs ötletek, ha színt vinnél az udvarodba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a nyár, a ragyogó napsütésnél, zöldellő fáknál, zamatos gyümölcsöknél, illatos virágoknál szebb látvány nem nagyon kell egy udvarba, kertbe. De azért egy-egy kerti party kedvéért, vagy éppen csak úgy nem rossz még jobban feldobni ezt a képet. A legjobb, ha házilag készíted el a dekoráció részeit.

Udvar - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Udvar

Csak semmi pánik, nem kell nagy dolgokra gondolni! Néhány hozzávaló, egy kis kreativitás, no meg némi ötlet, és máris új külsőt kap az udvar!

Ha a szobanövények kint napoznak!

A kaspókat feldobhatod némi színnel! Fesd át őket, akár mindegyiket különböző árnyalatúra! Vagy vond be őket színes fonállal, vagy más anyaggal. Télen, ha a növénykék bekerülnek, a lakást is feldobják ezek a színes kis edények.

Az üveg sem vész kárba!

Végy néhány felesleges, és persze üres üdítős üveget. Tekerd körbe a nyakát erős madzaggal, úgy, hogy az üveg szája nyitott maradjon! A madzagból készíts akasztót is az üvegnek. A dekorációs kellékedet pakold tele színes virágokkal, és aggasd fel az udvar, terasz különböző pontjaira.

De hogy kerül a csizma a magasba?

Már nem használt, mintás, és természetesen megtisztított csizmák is szolgálhatnak dekorációként a kertbe, udvarra, teraszra. Töltsd meg őket virágfölddel, ültess bele egy szép növényt, készíts neki akasztót és akaszd fel az udvar különböző pontjaira!

Van néhány felesleges kancsód?

És bögréd? Akkor ültess bele virágot és aggasd fel a fára, tetőre, ahol jól mutat (és persze, nem balesetveszélyes)! Minél színesebbek, mintásabbak az edénykék, annál jobb!

Egy lógó itt, egy lógó ott!

Fára akasztható díszeket akár Te magad is összedobhatsz néhány kisebb kerámia, esetleg törött, de nem túl éles, akár színezhető kaspódarab, meg egy-két csavar segítségével.

Lesz helye a felesleges fióknak is!

Egy kiszuperált fiókos szekrény, komód akár a műhelyben is jó szolgálatot tehet! De ha ott már megvan a minden tárolására is alkalmas bútorzatod, a kis fiókost akkor sem kell kidobnod! A régen zoknik, esetleg iratok „raktározására” alkalmas fiókokba most tegyél virágföldet és ültess bele szebbnél szebb növényeket, virágokat! Ha van kedved, a fiókokat is lefestheted valamilyen bohókás színre!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.