2023.03.28. 12:55:00 6160 259

DIY szépségápolás? Így derítsd ki, hogy neked való-e!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A megfelelő öngondoskodás testi és lelki állapotunk folytonos figyelését és szükség esetén beavatkozásunkat igényli. Ebben a sokrétű és szerteágazó folyamatban nagy szerepet játszik az önismeret, és ennek a szépségápoláshoz szükséges termékek kiválasztásához is sok köze van.

DIY kozmetikum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com DIY kozmetikum

A modern értelemben vett legegyszerűbb élet nem biztos, hogy a legegészségesebb: Ruhák? Levesszük a polcról. Élelem? Levesszük a polcról. Tisztálkodási szerek? Levesszük a polcról. A készételeket és a bolti szépségápolási termékeket azonban nem mindig a leggazdaságosabb áron kapjuk, az összetevőkről pedig inkább ne is beszéljünk. A szépségápolásnak nem szabad egészségtelennek lennie, és nem kell sem bonyolult és drága rutin sem hozzá.

A DIY készítmények receptjeit sokan szeretik. Elolvasni. Sajnos jellemzően időhiányban szenvedünk, így a heti - akár napi - szintű foglalatosság ezekkel a dolgokkal nem igazán fér bele a napi rutinba. Vannak persze olyanok is, akik egyszer-egyszer elkészítenek egy-egy sampont vagy krémet saját kezűleg, de utána vagy lustaságból vagy azért, mert a kész kence nem hozta egyből a várt hatást, nem vágtak bele ismét.

A DIY szépségápolás nem neked való, ha…

… nincs időd az ilyen jellegű öngondoskodásra.
… nem ismered pontosan a bőrtípusodat.
… hiába ismered a bőrtípusodat, nem tudod pontosan, hogy milyen hatóanyagok szükségesek az ápolásához.
… nem ismered pontosan a hajtípusodat.
… hiába ismered a hajtípusodat, nem tudod pontosan, hogy milyen hatóanyagok szükségesek az ápolásához.
… nem hiszel abban, hogy a természetes anyagok jobb hatékonyságúak a laboratóriumokban kikevert anyagoknál.

Természetesen akármelyik pont legyen igaz rád, azon lehet változtatni! Jó kiindulópont, ha előbb megismerjük a saját szépségápolási igényeinket, majd utána nézünk, hogy hasonló tulajdonságokkal rendelkező társnőink milyen hazi kencékkel érték el a kellő hatást. A különböző receptek ugyanis a különböző bolti termékekhez hasonlóan más előnyökkel járnak és más problémákat képesek kezelni.

Bármiféle új, házilag összekevert termék kipróbálása esetén végezzünk próbát, hogy idejében kiderülhessen, ha valamelyik összetevő irritációt okoz. Amennyiben a hosszabb idő alatt alkalmazott DIY termék használata alatt kellemetlenséget tapasztalunk, hagyjuk abba a felhasználását, és válasszunk más összetevőkből álló receptet.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.