2020.02.28. 16:59:51 12776 333

DIY Bubble Tea – De mi is ez az ital pontosan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tea nálam egy forró ital. Tökéletesen egyetértek a sivatagi népekkel, akik 40 fokos hőségben is azon melegében fogyasztják. Azonban ez a tény nem köti gúzsba a kíváncsiságomat, és szívesen kalandozok a hagyományos teák mezsgyéjén túl. Tarts velem te is, főként, ha szereted a jeges verziókat!

Bubble tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bubble tea

Az Ázsiában népszerű hideg tea közkedveltségét természetesen a fiatalabb korosztálynak köszönheti, ami nem csoda, hiszen miattuk jött létre a klasszikus formának és ízeknek hátat fordító trend. Pörgessük vissza az időt úgy 40 évet, és ugorjunk át Tajvanra!

A Bubble Tea eredete

Történt ott ugyanis – sokak szerint-, hogy az egyik teázóban a közeli iskolások számára igyekeztek készíteni valami (be)csábítót: Egy tea alapú italt kísérleteztek ki, amit először gyümölcssziruppal tettek ízletesebbé, majd a sikerén felbuzdulva létrejöttek a tejes és „gyöngyös” fajták is. A bubble, azaz buborék elnevezést pedig azért kapta ez a hidegen felszolgált ital, mert a tea és a szirup összekeverésekor apró légbuborékok keletkeznek annak tetején.

Vannak, akik gyümölcslével ízesítik, sőt olyan recept is ismert, aminél zselékocka vagy gyümölcs helyettesíti vagy egészíti ki a tápiókagyöngyöket.

Így készítheted

Első lépésként a kemény kis tápiókagyöngyöket kell a csomagolásnak megfelelően megfőzni, aztán jöhet a fő alapanyag, azaz a zöld vagy fekete tea elkészítése. Az édesszájúak addig adják hozzá az édesítőszert, amíg még meleg!

Míg a tea kihűl, válasszuk ki a fő ízt: Légy kreatív, gyümölcsdarabok is jöhetnek a cukorszirup vagy gyümölcslé mellé! Ehhez keverjük hozzá a megfőtt gyöngyöket.

A hideg teához tört jeget adunk, és összerázzuk. Fogyasztás előtt az ízesített tápiókát poharakba adagoljuk, és azt öntjük fel a jeges teával.

Aki krémesebben szeretné, használhat a gyümölcsök helyett/mellett (növényi) tejet vagy tejszínt.

Mézes-barackos gyöngyöző tea

Fél csésze nagy tápiókagyöngy
2+1 ek. méz
2 barack
Fél csésze hideg fekete tea
Fél csésze tej
6 jégkocka

A főtt gyöngyökhöz adjunk 2 kanál mézet, a többi hozzávalót pedig egy shakerben rázzuk össze.

Adagonként negyed csésze mézes tápióka jusson egy pohárba, és ezekre osszuk el az ízesített teát.

Általában nagy szívószállal fogyasztják, de mi legyünk környezetbarátok, ha lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...