2017.09.11. 10:18:24 14326 360

Dekoráld otthonodat kikapcsolódásként festett kavicsokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időszak a lehullott, színes falevelek, tobozok, gesztenye és más termények gyűjtésének időszaka. Azonban, aki nem erdő vagy parkok közelében él, az sem marad az idén gyűjtögetni való nélkül!

Festett kavicsok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Festett kavicsok

Arra buzdítunk titeket, hogy egy-egy (családi) séta közben szó szerint nézzetek a lábatok elé, és gyűjtsetek köveket

Most azt kérdezed, hogy minek?

…mert nagyszerű alapot adhatnak egy kis kreatívkodáshoz. A felnőtt színező könyvek mintájára a kavicsfestés is lehet egy olyan kreatív tevékenység, amely közben ki tudsz kapcsolni, és a színek gyógyító hatása ugyanúgy érvényesül. Ráadásul a gyerekeket bevonva szintén remek közös időtöltés, ahol a gyerkőcök fantáziavilága megelevenedhet! Bármilyen formájú és méretű köveket megfelelhetnek a célra, mik ihletet adnak nektek. Természetesen, amíg nem vagytok túl gyakorlottak, addig a legjobb minél simább felületű és minél laposabb köveket választani.

A festeni szándékozott kavicsokat alaposan mossátok le, a piszkosabbakat érdemes súrolókefével is kezelésbe venni. Ha megszáradtak a kövek, akkor indulhat a móka, és saját képzeletetek szerint bárhogy életre kelhetnek a kavicsaitok.

Kezdetben gyakoroljatok tubusos festékkel pl. gyöngytollal vagy akár üvegfestékkel. Kis gyakorlás után pedig csodaszép alkotások születhetnek akrilfestékkel vagy (műkörmösök által szintén használt) pöttyöző tollal is!

A kavicsokra kerülhetnek betűk, szavak, óvodai jelek, állatok, mandalák, virágmotívumok… A lényeg, hogy mindig a megfelelő vastagságú ecsettel dolgozzatok.

A festéket minden réteg után hagyjátok megszáradni, végül lakkozással tegyétek a műveiteket ellenállóbbá.

Az elkészült festett köveket kültéri vagy beltéri dekorációként nagyszerűen fel lehet majd használni: többek között virágosládák mellé, könyvtámasznak, papírnehezéknek.

Ha szerzel be kisméretű mágnest, akkor azt a kavics festetlen oldalára ragasztva hűtő mágnes is készíthető!

Az internet szorgos népe pedig inspiráló fényképeket és videókat osztott meg velünk, amelyekre érdemes rákeresni a témában.

Festett kavicsokFestett kavicsok
Festett kavicsok |Festett kavicsok |

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...