2017.09.11. 10:18:24 14394 360

Dekoráld otthonodat kikapcsolódásként festett kavicsokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időszak a lehullott, színes falevelek, tobozok, gesztenye és más termények gyűjtésének időszaka. Azonban, aki nem erdő vagy parkok közelében él, az sem marad az idén gyűjtögetni való nélkül!

Festett kavicsok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Festett kavicsok

Arra buzdítunk titeket, hogy egy-egy (családi) séta közben szó szerint nézzetek a lábatok elé, és gyűjtsetek köveket

Most azt kérdezed, hogy minek?

…mert nagyszerű alapot adhatnak egy kis kreatívkodáshoz. A felnőtt színező könyvek mintájára a kavicsfestés is lehet egy olyan kreatív tevékenység, amely közben ki tudsz kapcsolni, és a színek gyógyító hatása ugyanúgy érvényesül. Ráadásul a gyerekeket bevonva szintén remek közös időtöltés, ahol a gyerkőcök fantáziavilága megelevenedhet! Bármilyen formájú és méretű köveket megfelelhetnek a célra, mik ihletet adnak nektek. Természetesen, amíg nem vagytok túl gyakorlottak, addig a legjobb minél simább felületű és minél laposabb köveket választani.

A festeni szándékozott kavicsokat alaposan mossátok le, a piszkosabbakat érdemes súrolókefével is kezelésbe venni. Ha megszáradtak a kövek, akkor indulhat a móka, és saját képzeletetek szerint bárhogy életre kelhetnek a kavicsaitok.

Kezdetben gyakoroljatok tubusos festékkel pl. gyöngytollal vagy akár üvegfestékkel. Kis gyakorlás után pedig csodaszép alkotások születhetnek akrilfestékkel vagy (műkörmösök által szintén használt) pöttyöző tollal is!

A kavicsokra kerülhetnek betűk, szavak, óvodai jelek, állatok, mandalák, virágmotívumok… A lényeg, hogy mindig a megfelelő vastagságú ecsettel dolgozzatok.

A festéket minden réteg után hagyjátok megszáradni, végül lakkozással tegyétek a műveiteket ellenállóbbá.

Az elkészült festett köveket kültéri vagy beltéri dekorációként nagyszerűen fel lehet majd használni: többek között virágosládák mellé, könyvtámasznak, papírnehezéknek.

Ha szerzel be kisméretű mágnest, akkor azt a kavics festetlen oldalára ragasztva hűtő mágnes is készíthető!

Az internet szorgos népe pedig inspiráló fényképeket és videókat osztott meg velünk, amelyekre érdemes rákeresni a témában.

Festett kavicsokFestett kavicsok
Festett kavicsok |Festett kavicsok |

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?