2022.11.24. 08:29:20 5094 212

December elején kerül a mozikba az olimpiai bajnok Keleti Ágnesről szóló portréfilm
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

December 8-án kerül a magyar mozikba az olimpiák történetének legeredményesebb magyar női sportolójáról, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokáról, Keleti Ágnesről szóló portréfilm Aki legyőzte az időt címmel Oláh Kata rendezésében.

Itt a filmnézés ideje! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Itt a filmnézés ideje!

A torna sport kiemelkedő alakja 10 olimpiai éremmel a 20. században sporttörténetet írt. Oláh Kata dokumentumfilmje Keleti Ágnes egy évét követi végig, a 100. születésnapjától a 101-ig, középpontjában sportoló hétköznapjai, visszaemlékezései állnak.

Keleti Ágnes rendkívüli életének mozaikjait a vele készült archív interjúk, naplójának részletei és intim beszélgetések adják a filmben, a gazdag archív anyagot kézzel rajzolt színes animációk egészítik ki. Megszólalnak a filmben a sportoló életének tanúi is, többek között volt tornász társa, fia és izraeli tanítványai.

A film a vírusjárvány időszakában készült, így az elmúlt 100 év történelme mellett a napjainkat megnehezítő világjárvány is megjelenik benne, rámutatva arra: az egyedi élettörténetek adják ki a teljes egészet - olvasható a filmet forgalmazó Budapest Film Zrt. tájékoztatójában, amely szerint Keleti Ágnes életpályája egyedülálló erőről és küzdeni akarásról tanúskodik.

A portréfilmnek a premierje a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol megkapta a legjobb magyar filmnek járó FIPRESCI (Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége) zsűri díját. Az országos bemutató előtt a portréfilmet műsorra tűzi a november 30. és december 4. között rendezendő 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál.

Keleti Ágnes 1921. január 9-én született Budapesten. Tizenhat éves korában kezdett el tornázni, 19 évesen nyerte első bajnokságát, 31 évesen szerezte első olimpiai aranyérmét, 35 évesen már 10 olimpiai érem birtokosa volt, majd 36 évesen kezdett új életet Izraelben. Nyolcvan éves korában választották a női sportolók nemzetközi hírességek csarnokának tagjává, 83 évesen tüntették ki a Nemzet Sportolója címmel, 95 évesen költözött vissza Magyarországra, 96 éves volt, amikor megkapta Izrael Állam díját és 100 éves korában Budapest díszpolgára lett.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...