2022.10.03. 10:59:28 6791 218

De miért? – 4+1 ok, amiért pattanások díszíthetik az arcodat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nem figyelünk oda, sajnos a legmakulátlanabb bőrön is, ha nem is rendszeresen, de jelenhetnek meg pattanások. Ilyenkor igyekszünk őket gyorsan, akár bőrünket sem kímélve eltávolítani, pedig egyvalami tartósabb eredményt hozna: a megelőzés.

Pattanásos bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanásos bőr

Tudjuk, tudjuk, a hétköznapokban nem mindig egyszerű maximálisan, de akár minimálisan is odafigyelni magunkra. De ha már csak apróságokon is változtatunk, kevesebb lehetőséget adunk arra, hogy pattanások keserítsék meg a mindennapjainkat.

Ha nem elég

Vannak napok, hetek, sőt, akár hónapok is, amikor egyszerűen nem sikerül eleget aludnunk. Van, hogy rajtunk kívülálló okok miatt, viszont előfordul (főleg fiatalabb korban), hogy mi húzunk bele, és az állandó bulimeghívásoknak való „megfelelés” nem hagyja, hogy időben ágyba kerüljünk. Míg előbbi megoldása az idő, utóbbin csakis mi tudunk változtatni. Érdemes, mert egyrészt nem leszünk fáradtak, másrészt bőrünk is szebben és tisztábban ragyog majd. Nem árt tudnunk ugyanis, hogy a tartós alváshiány pattanások kialakulásához vezethet.

Ha túl sok, vagy túl „tartós”

Ha rendszeresen sminkelsz, nyilván profi vagy már a felvitelében, illetve az eltávolításában is! Ha már pikk-pakk magadra kened a megfelelő kencéket, az már fél siker, ám a lemosásra is érdemes hangsúlyt fektetni, hiszen pórusaid könnyen eltömődhetnek, pattanásokat, egyéb bőrhibákat okozva ezzel.

Ha nem tiszta…

Néha ellenállhatatlan vágyat érzel az iránt, hogy házi arctisztítást végezz? Ha felkészülsz rá, némi gőz is segítségedre van, majd a megtisztított arcodat tiszta kézzel, tiszta kendővel kezded el „szadizni”, talán elkerülheted, hogy nagyobb baj legyen. Ám ha csak nekiesel, minden előkészület nélkül, netán egy alapos arc-és kézmosást is nélkülözve, szinte garantált, hogy pattanások díszítik majd az arcod.

Tűrd el, csatold fel!

Ugyan a hajunknak nem tesz jót, ha állandóan fel van tűzve, össze van fogva, de sajnos a bőrünk sem tolerálja, ha tincseink (ami sokszor nem mentes a szennyeződésektől) az arcunkba lóg.

Rendszeresen tisztítsd!

Igen, az arcodat. És igen, az azzal naponta szorosan kapcsolatba kerülő telefonodat is! A „telón” lévő szennyeződések is okozhatnak kellemetlen pöttyöket az orcádon.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mutatjuk, mely országokba költözik a legtöbb magyar ember

Az egyik legnépszerűbb globális adatplatform, a Statista kimutatásai szerint az elmúlt évben a külföldre költözés főbb motivációi a jobb munkahely találása, a partner országában való új élet kezdése, valamint a továbbtanulási célok voltak. Mindezek mellett ugyanakkor kulcsszerepet játszott a célországtól remélt jobb életminőség, a személyes kihívások és komfortzóna feszegetések, a kaland- és felfedezésvágy. Sokakat pedig a klasszikus tiszta lappal kezdés vágya terelt egy idegen országba, emellett akadtak olyanok is, akik a nyugdíjas éveiket kívánták egy régen kiszemelt helyen tölteni. De vajon milyen szándékok állnak a magyar emberek külföldre költözésének hátterében?

Teljes a SopronFest programja

Mintegy 75 helyszínen csaknem háromszáz programmal várja a látogatókat a 2. SopronFest május 10. és 19. között. A pünkösdi hétvégére a Lővér kempingbe szervezett koncertek mellett a város számos pontján már napokkal korábban lesznek zenei, irodalmi, képzőművészeti és gasztronómiai események.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.