2020.03.26. 15:45:46 16880 308

Cukor, liszt, olaj – édességek, alapélelmiszerekből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fontos, hogy a lehető legkevesebbszer vásároljunk és törekedjünk nem halmozni szükségtelenül az élelmiszereket. Használjuk, ami otthon van! Elsőre sok lemondásnak tűnik, de jobban átgondolva, remek dolgokat készíthetünk az otthon fellelhető alapanyagokból is. Íme, néhány jó kis recept, ha alig van valami otthon!

Churros | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Churros | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.hu

A gyerekek az egész napot otthon töltik, ráadásul minden napot. Nekik is, nekünk is jól fog esni egy-két jó falat. A korlátozott vásárlási lehetőség pedig nem állhat az utunkba! Készítsünk finomságokat elsősorban lisztre, olajra alapozva a recepteket!

Churros – a spanyolok ajándéka

Rém egyszerű elkészíteni, viszont rendkívül finom, itt csak az a kérdés, hogy tudunk-e annyit készíteni, amit a család nem fal fel azonnal. A különösen finom spanyol édesség laktató, ráadásul nem kell hozzá más alapanyag, mint ami valószínűleg egyébként is fellelhető a konyhádban:

egy csésze liszt
egy bögre vizecske,
só és
olaj kell csak hozzá

Forrald fel a vizet, majd öntsd hozzá az olajat és keverd el. A lisztet sózd meg, majd dolgozd bele az olajos vizet is. Az egészet töltsd egy habzsákba. Ha az nincs kéznél, használhatsz tiszta nejlon szatyrot is, aminek kivágod az egyik csücskét. A masszából egy sütőpapírra nyomj csíkokat vagy karikákat és vágd ki körülöttük a sütőpapírt. Forró olajban kezd kisütni őket a sütőpapírjukkal együtt, egyenként. Majd, ha már kezd szilárdulni, a papírt óvatosan le is húzhatod róluk. Mikor aranybarnára sült, szórd meg porcukorral, őröltfahéjjal. Kínálhatsz hozzá tavaly nyáron eltett lekvárt is, mártogatósnak!

Forrás

Szupergyors fánk

Nem kell más hozzá, mint:

1 tojás
1 nagyobb evőkanál tejföl
3 evőkanál porcukor
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
olaj a sütéshez

Keverjük össze a tojást a tejföllel és a porcukorral, a lisztet pedig a sütőporral. Adjunk hozzá a tejfölös keverékhez annyi sütőporos lisztet, amit még felvesz, de könnyen nyújtható, lágy tészta marad. Nyújtsuk ki a tésztát fél centiméter vastagra, majd szaggassunk belőle nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat. Forró, bő olajban süssük pár percig fedő alatt, majd fordítást követően fedő nélkül. Ha van otthon, lekvárral, ha nincs, porcukorral, csoki pudinggal, mézzel kínáljuk!

Forrás

Muffin – alig valamiből!

Ezek kellenek a muffinhoz:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
fél bögre olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor

Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd a tojást verd habosra a cukorral. A cukros tojáshoz dolgozd hozzá a tejecskét és az olajat is, majd fogasd bele a lisztet. Nézd át a készleteid és ha találsz otthon mazsolát, aszalt gyümölcsöt, esetleg csokoládét, aprítva azt is hozzáteheted. Ha alaposan átkevergetted a masszát, vajazd ki, vagy sütőpapírral béleld a muffin formákat és töltsd meg a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben igen gyorsan készre sül. Megszórhatod porcukorral, leöntheted olvasztott csokival, ha van otthon, de önmagában is igen finom desszert vagy reggeli!

Forrás

Ha még ennél is egyszerűbb muffinra vágysz, próbáld ki a tej és tojás mentes verziót, melynek a receptjét itt találod.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...