2020.02.04. 18:15:23 11707 345

Csuda szaftos csokitorta - Céklával a kiszáradás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is jobb, mint egy csupa csokis sütiszelettel feldobni a délutánokat. Kivéve, ha az száraz, mint a fájdalom. Hogyan lehetne úgy szaftossá tenni, hogy ne legyen fura mellékíze? Ha hiszitek, ha nem: némi céklával!

Cékla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cékla

Nem túl domináns íz, mégis extra nedvesség, a cékla ezt adja a következő receptben, amivel tutira nem okozunk csalódást! Azonban a cékla felhasználását jobb titokban tartani, legalábbis az első dicséretek elhangzásáig.

Céklás-csokis sütemény (8-10 adag)

Hozzávalók:

1 nagyobb, kb. 175 gr cékla – 40 perc sütés után durvára vágva
2 tk. vanília kivonat
3 db tojás
100 ml tej
200 gr finomliszt
100 gr cukrozatlan kakaópor
1 ek. sütőpor
250 gr porcukor
200 ml étolaj
100 gr 85%-os étcsokoládé apróra vágva
egy csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt; légkeveréses módnál 190 fokosra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 900 gr-os vagy két 450 gr-os (kenyérnek való) szögletes sütőformát.

Géppel vagy kézzel törjük össze a céklakockákat, majd keverjük simára. Adjuk hozzá a vaníliát, a tojásokat, a tej felét és keverjük össze. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a cukrot és egy csipet sót. Ne legyünk rest jól kikeverni, hogy hozzá tudjuk csurgatni folyamatos keverés mellett az olajat is.

Végül szórjuk bele a felaprított étcsokit a maradék tejbe (ha szükséges, adhatunk még hozzá), és keverjük bele a tésztánkba.

Öntsük bele az előkészített formá(k)ba, és süssük 1 óra 15 percig. Két kisebb forma esetén pedig 60 perc sütési idő ajánlott. Sikeres tűpróba után hagyjuk a rácson kihűlni.

Felszeletelve tálaljuk – cukrozott tejföllel és tejszínes öntetekkel egyaránt finom.

Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/beetroot-and-chocolate-cake

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.