2022.10.11. 12:10:00 7535 237

Csökkenő női szexuális libidó? Ez a HSDD!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a nő feje tényleg nem fáj, és nem kimondatlan sérelmek szabják gátját a partnerrel folytatandó szexuális együttlétnek, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi más okozhatja a leromlott, alacsony szintű szexuális vágyat. Ez vajon HSDD?

Hiányzó szexuális vágy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hiányzó szexuális vágy

A HSDD-ről, azaz a hipoaktív szexuális zavarról akkor beszélünk, amikor a huzamosan fennálló diszfunkció elégedetlenséget, kapcsolati nehézségeket okoz. Ez olyan kezelést igényel, amely képes újjáéleszteni a szerelmi élet korábbi intenzitását. A hipoaktív szexuális vágy 10-15%-kal több nőt érint, mint férfit.

A nőket érintő hipoaktív szexuális vágy zavar általános tünetei:

  • Szexuális motiváció hiánya
  • A szexuális élvezet megélése során fellépő probléma
  • Csökkenő vagy elmaradó szexuális izgalom
  • A szexuális gondolatok (és fantázia) megszűnése
  • Szexuális averzió (kellemetlenség, szorongás vagy egyenesen undor érzése) a szexuális aktus iránt vagy közben.

A HSDD kezelési lehetőségei:

Attól függően, hogy a szexuális zavart biológiai vagy pszichés jellegű okokból kifolyólag tapasztalja-e az érintett személy, célzottan érdemes a terápiás stratégiát felépíteni. Egy egyszerű szexuális felvilágosítástól kezdve, terápiás üléseken való részvételen át egészen a hormonterápiás vagy gyógyszeres kezelésekig bármelyik (vagy ezek megfelelő kombinációja) segíthet javítani a kényes helyzeten.
Például a változókor kapujába lépő hölgyek számára szájon át szedhető vagy bőr alá befecskendezhető gyógyszerek is a rendelkezésre állnak már a hormonális kezelés lehetősége mellett.

A szexuális problémák csak a legritkább esetekben uralhatók puszta akaraterő révén, így tegyük félre szégyenlősségünket és forduljunk szexuálpszichológushoz vagy más hozzáértő szakemberhez.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.