2022.10.11. 12:10:00 7512 237

Csökkenő női szexuális libidó? Ez a HSDD!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor a nő feje tényleg nem fáj, és nem kimondatlan sérelmek szabják gátját a partnerrel folytatandó szexuális együttlétnek, akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi más okozhatja a leromlott, alacsony szintű szexuális vágyat. Ez vajon HSDD?

Hiányzó szexuális vágy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hiányzó szexuális vágy

A HSDD-ről, azaz a hipoaktív szexuális zavarról akkor beszélünk, amikor a huzamosan fennálló diszfunkció elégedetlenséget, kapcsolati nehézségeket okoz. Ez olyan kezelést igényel, amely képes újjáéleszteni a szerelmi élet korábbi intenzitását. A hipoaktív szexuális vágy 10-15%-kal több nőt érint, mint férfit.

A nőket érintő hipoaktív szexuális vágy zavar általános tünetei:

  • Szexuális motiváció hiánya
  • A szexuális élvezet megélése során fellépő probléma
  • Csökkenő vagy elmaradó szexuális izgalom
  • A szexuális gondolatok (és fantázia) megszűnése
  • Szexuális averzió (kellemetlenség, szorongás vagy egyenesen undor érzése) a szexuális aktus iránt vagy közben.

A HSDD kezelési lehetőségei:

Attól függően, hogy a szexuális zavart biológiai vagy pszichés jellegű okokból kifolyólag tapasztalja-e az érintett személy, célzottan érdemes a terápiás stratégiát felépíteni. Egy egyszerű szexuális felvilágosítástól kezdve, terápiás üléseken való részvételen át egészen a hormonterápiás vagy gyógyszeres kezelésekig bármelyik (vagy ezek megfelelő kombinációja) segíthet javítani a kényes helyzeten.
Például a változókor kapujába lépő hölgyek számára szájon át szedhető vagy bőr alá befecskendezhető gyógyszerek is a rendelkezésre állnak már a hormonális kezelés lehetősége mellett.

A szexuális problémák csak a legritkább esetekben uralhatók puszta akaraterő révén, így tegyük félre szégyenlősségünket és forduljunk szexuálpszichológushoz vagy más hozzáértő szakemberhez.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...