2022.11.15. 17:25:00 6824 278

Csirkeburger, Csikánó! Mert a grill télen is nyerő!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A grillsütőt ne tegyük félre az első nyári napsugarakig, a laktató téli ételek közé ugyanis beillenek a könnyedebb grillezett ételek is, ha úgy tartja kedvünk. A grillhúsok és a grillzöldségek egy gyors hamburger menü vagy finom hot dog feltétjei is lehetnek!

Csirkeburger - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkeburger

Csaljunk egy kis amerikai ízvilágot az ételsorunkba, hiszen ami onnan érkezik, az sem minden totál egészségtelen! Az édes és fűszeres savanyúságok vitamintartalma még pont kapóra is jön a télies időjárású hónapokban.

Csirkeburger, ahogy Chicagóban készítik

Hozzávalók:

2 db pepperoni paprika, vékonyra szelve

2 kis koktélparadicsom, negyedekre szeletelve

3 csésze római saláta, vékonyra szeletelve

4 db kovászos vagy nagy csemege uborka, szeletekre vágva

1 tk. méz

1 tk. mustár

1 tk. mák

negyed édes hagyma, vékonyra szelve

4 db csirkehúsos kolbászka

4 db hamburger zsemle

Elkészítése:

A grillsütőt melegítsük fel közepes hőmérsékletűre. Egy mélyebb tálban keverjük össze a mézet és a mustárt a mákkal, majd adjuk hozzá az előzőleg felszeletelt pepperoni paprikát és hagymát.
A csirkehúsos kolbászokat időnként megforgatva grillezzük készre. Akkor jók, amikor enyhén meg is pirulnak. Amennyiben szeretnénk, a grillen a félbevágott hamburgerzsemlét is megpiríthatjuk.
A zsemle aljára halmozzunk rá a paradicsomból és a savanyú uborkából, majd tegyünk erre egy-egy (félbevágott) grillkolbászt is. A kolbász tetejére kanalazzunk a mézes-mustáros szószból és tegyünk rá a hagymából és a salátából.

Az eredeti recept szerint hot dog kiflivel készítendő ez a szendvics, de tapasztalatom szerint a magyarok inkább hamburger-pártiak. Készítsétek vegyesen, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének valót.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...