2023.01.27. 08:26:14 6855 262

Csipp és csöpp! – 2+1 segítség a szemcsepp használatához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szemet érintő betegségek talán a legkellemetlenebbek minden betegség közül – egy kötőhártyagyulladás akár az egész családot is képes kivenni a mindennapi ritmusból néhány nap erejéig. A gyógyítása pedig amilyen egyszerű, olyan macerás. Mégis ki szereti, ha a szemébe csöpögtetnek?

Szemcsepp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemcsepp

Akár magadnak, akár mondjuk a gyerkőcödnek csepegtetsz, nem kis küzdelem árán jut a gyógyító csepp a szembe. Jól jön néhány segítő praktika ezen a téren!

Amikor Te vagy a beteg

Felnőttként tudjuk, hogy a gyógyulás kulcsa, hogy a „gyógyszer” a szemünkbe kerüljön, mégis nehezen vesszük rá magunkat a csepegtetésre. Pedig nagyon egyszerűen megoldható a dolog: fejet hátra, az alsó szemhéjat húzzuk le, és figyeljünk, hogy az alsó redőbe kerüljön a csepp. Ha egyedül nem megy, kérhetjük a „közönség”, vagyis egyik családtagunk segítségét. Fontos, hogy a csepegtetésnél felfelé nézzünk! Nagyjából 60 másodpercig érdemes a szemünket csukva tartani, hogy a csepp egyenletesen eloszoljon a szemgolyón. Ügyelj rá, hogy a flakon semmiképpen ne érjen hozzá a szemedhez, mert így átviheted a kórokozókat az egyik szemedről a másikra, illetve lassíthatod a gyógyulást.

Ha a gyerkőc a „szemes”

  • A kisebb, de már ficergő gyerkőcöknél érdemes alvás közben megejteni a csepegtetést. Ha éppen mélyalvásban van a gyermek, az alsó szemhéjat lehúzva mehet is a csepp a szemekbe. Ha szerencsénk van, nem ébred fel a „merénylet” alatt.
  • Nagyobbaknál érdemes hanyatt fektetni a gyereket, fejét kicsit hátradönteni, és így csöppenteni, lehetőség szerint a belső szemzúgba.
  • Meg lehet ejteni a dolgot úgy is, hogy a gyermek szeme csukva van. Ilyenkor szintén a belső szemzúgba érdemes irányítani a cseppet, és a cseppentés után az alsó szemhéjat kicsit lehúzni, hogy mindenhova kerüljön a gyógyító nedűből.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

„Nekem a Balaton…” – Utazz le a Balcsi partra szuper filmek segítségével

Kinek a déli, kinek az északi, kinek az egyik csücsök, kinek a másik a kedvence, de a Balaton mindenkit lenyűgöz, magával ragad. A bulik, a kirándulóhelyek, a strandok, a lángos illat – kellemes emlékek, amelyeket minden tavasszal várunk, és minden ősszel nagyon nehezen engedünk el.

Ritkán látható klasszikusok is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában

A legújabb magyar filmek és premierek mellett ritkán látható klasszikus alkotások is szerepelnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál programjában. Az új néven megrendezett, MOZ.GO fesztiválra keresztelt programsorozat Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban várja a közönséget június 12. és 15. között.