2023.01.27. 08:26:14 6799 262

Csipp és csöpp! – 2+1 segítség a szemcsepp használatához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szemet érintő betegségek talán a legkellemetlenebbek minden betegség közül – egy kötőhártyagyulladás akár az egész családot is képes kivenni a mindennapi ritmusból néhány nap erejéig. A gyógyítása pedig amilyen egyszerű, olyan macerás. Mégis ki szereti, ha a szemébe csöpögtetnek?

Szemcsepp - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemcsepp

Akár magadnak, akár mondjuk a gyerkőcödnek csepegtetsz, nem kis küzdelem árán jut a gyógyító csepp a szembe. Jól jön néhány segítő praktika ezen a téren!

Amikor Te vagy a beteg

Felnőttként tudjuk, hogy a gyógyulás kulcsa, hogy a „gyógyszer” a szemünkbe kerüljön, mégis nehezen vesszük rá magunkat a csepegtetésre. Pedig nagyon egyszerűen megoldható a dolog: fejet hátra, az alsó szemhéjat húzzuk le, és figyeljünk, hogy az alsó redőbe kerüljön a csepp. Ha egyedül nem megy, kérhetjük a „közönség”, vagyis egyik családtagunk segítségét. Fontos, hogy a csepegtetésnél felfelé nézzünk! Nagyjából 60 másodpercig érdemes a szemünket csukva tartani, hogy a csepp egyenletesen eloszoljon a szemgolyón. Ügyelj rá, hogy a flakon semmiképpen ne érjen hozzá a szemedhez, mert így átviheted a kórokozókat az egyik szemedről a másikra, illetve lassíthatod a gyógyulást.

Ha a gyerkőc a „szemes”

  • A kisebb, de már ficergő gyerkőcöknél érdemes alvás közben megejteni a csepegtetést. Ha éppen mélyalvásban van a gyermek, az alsó szemhéjat lehúzva mehet is a csepp a szemekbe. Ha szerencsénk van, nem ébred fel a „merénylet” alatt.
  • Nagyobbaknál érdemes hanyatt fektetni a gyereket, fejét kicsit hátradönteni, és így csöppenteni, lehetőség szerint a belső szemzúgba.
  • Meg lehet ejteni a dolgot úgy is, hogy a gyermek szeme csukva van. Ilyenkor szintén a belső szemzúgba érdemes irányítani a cseppet, és a cseppentés után az alsó szemhéjat kicsit lehúzni, hogy mindenhova kerüljön a gyógyító nedűből.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.