2017.09.16. 10:58:22 13458 315

„Csíp” a szénsav? – Van rá megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában nem vagyok a „bubis” víz híve, de néha-néha megkívánom, mondjuk valamilyen finom házi szörppel megízesítve. Aztán amikor mindig utána kell hígítanom egy kis vízzel, mert túlságosan „csíp” a szénsav, akkor mindig rájövök, hogy ez bizony nem nekem való találmány.

Szénsavas üdítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénsavas üdítő

Igaz, így nem csíp, de a sok rátöltögetés miatt alig-alig érezni már benne a „bubikat”. (Meg persze a szörpöt is, de annál utána tudok tölteni.:-)) Szóval, már túlságosan is kevés benne a szénsav. Mit tehetnék, hogy menjen is, maradjon is?

Mentőötletek a túl sok „bubi” ellen

Mondjuk, itt van a jó öreg rázós, vagy pohárba töltött ital esetén a kikeverős technika. A boltban vásárolt szénsavas, üveges italok esetén jól meg kell rázni az üveget, aztán persze óvatosan kinyitni, nehogy az arcunkon, vagy a földön landoljon a „savas” nedű. Ha már kitöltöttük pohárba, esetleg otthon, szódával készült málnaszörpről van szó, akkor egy nagyobb kanál segítségével próbálhatjuk meg kikeverni belőle a „szúrós anyagot”.

Ha ezt a két ötletet már kipróbáltad, ám túl veszélyesnek vagy túl fárasztónak találtad a szénsavtól való megszabadulást, akkor itt egy kevésbé félelmetes, ám hatásos módszer. Mielőtt kiöntenéd az italod, szórj egy kevés sót (de tényleg csak egy nagyon-nagyon parányit!) a pohár aljára, majd erre mehet a „bubis” itóka. Az ital pezsegni kezd, hasonlóan, mintha felráznád, és szépen lassan eltűnik belőle a szénsav, vagy legalábbis kevesebb buborékkal fogsz találkozni.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...