2017.09.16. 10:58:22 13645 315

„Csíp” a szénsav? – Van rá megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Általában nem vagyok a „bubis” víz híve, de néha-néha megkívánom, mondjuk valamilyen finom házi szörppel megízesítve. Aztán amikor mindig utána kell hígítanom egy kis vízzel, mert túlságosan „csíp” a szénsav, akkor mindig rájövök, hogy ez bizony nem nekem való találmány.

Szénsavas üdítő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szénsavas üdítő

Igaz, így nem csíp, de a sok rátöltögetés miatt alig-alig érezni már benne a „bubikat”. (Meg persze a szörpöt is, de annál utána tudok tölteni.:-)) Szóval, már túlságosan is kevés benne a szénsav. Mit tehetnék, hogy menjen is, maradjon is?

Mentőötletek a túl sok „bubi” ellen

Mondjuk, itt van a jó öreg rázós, vagy pohárba töltött ital esetén a kikeverős technika. A boltban vásárolt szénsavas, üveges italok esetén jól meg kell rázni az üveget, aztán persze óvatosan kinyitni, nehogy az arcunkon, vagy a földön landoljon a „savas” nedű. Ha már kitöltöttük pohárba, esetleg otthon, szódával készült málnaszörpről van szó, akkor egy nagyobb kanál segítségével próbálhatjuk meg kikeverni belőle a „szúrós anyagot”.

Ha ezt a két ötletet már kipróbáltad, ám túl veszélyesnek vagy túl fárasztónak találtad a szénsavtól való megszabadulást, akkor itt egy kevésbé félelmetes, ám hatásos módszer. Mielőtt kiöntenéd az italod, szórj egy kevés sót (de tényleg csak egy nagyon-nagyon parányit!) a pohár aljára, majd erre mehet a „bubis” itóka. Az ital pezsegni kezd, hasonlóan, mintha felráznád, és szépen lassan eltűnik belőle a szénsav, vagy legalábbis kevesebb buborékkal fogsz találkozni.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?