2018.07.06. 15:43:49 9219 302

Csinálj magadnak időt! – Hogy mindenre jusson!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is sokszor érzed úgy, ha egy nap 36 (vagy még több) órából állna, akkor sem lenne elég. Mert még ezt is meg kellene csinálni, meg azt is, meg ide is el kellene menni, meg oda is, meg vele is kellene beszélni, és még vele is. És csak gyűlnek és gyűlnek a teendők, és az idő pedig csak nem lesz több.

Zsúfolt naptár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsúfolt naptár

Mivel nem megoldható, hogy a napokat megnyújtják a mi, és még néhány sorstársunk kedvéért, ezért nekünk magunknak kellene valahogy mindenre időt varázsolni abból a 24 órácskából. De mégis, hogyan?

Mondjuk így:

Biztos, hogy mindenről tudnod kell?

Már nem egyszer fogadtam meg, hogyha laptop, számítógép elé kerülök, először a feladataimat végzem el, aztán jön a szórakozás, vagyis leginkább egy bizonyos közösségi oldal idővonalának végiggörgetése, cikkek, néha pletykák olvasgatása. Mert valljuk be, ugyan rendkívül szórakoztató ez a tevékenység, rengeteg felesleges időt töltünk az itt való böngészéssel, amit sokkal hasznosabb dolgokra is fordíthatnánk. Ha „csak” hátradőlünk 10 percre, valószínűleg az is sokkal hasznosabb. Úgyhogy, le a kíváncsisággal, és lógjunk kevesebbet azon a bizonyos idővonalon.

Tervezni kell, és kész!

Persze, az időd nem lesz több azáltal, hogy összeírod egy papírra, mik az aznapi teendőid, de így biztos nem felejtesz el semmit, és jobban látod majd, mit kell még elvégezned, mire kellene még időt szánnod. Ha még ki is pipálod, vagy éppen kihúzod a papírkádról a feladatokat, az még ösztönzőleg is hathat Rád, nagyobb erővel ugrasz neki a következő feladatnak.

Rangsorolj!

Bizony, van hogy muszáj. Vagy azért, mert egyik feladat sürgősebb, előbb el kell végezni. Van, hogy a rangsor csak nekünk fontos. Hogy, mondjuk lendületet adjon. Mert ha napi teendők nehezebb és könnyebb feladatokból tevődnek össze, akkor talán érdemesebb a macerásabb, időigényesebb, „nincs hozzá kedvem” feladatokba belevágni. Egyrészt a nap elején még nagyobb a lendület, több az energiánk. Másrészt, ha a nehezebb feladatok megvannak, abból meríthetünk erőt az előttünk álló, már kisebb gondot okozó megmérettetésekhez is.

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...