2018.08.06. 17:29:09 13215 422

Csináld magad! – Jeges tea házilag, és amire figyelned érdemes
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nyári hőség, akkor a legjobb szomjoltó a víz. Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor jöhet a limonádé is. Ha még egy kis csavart vinnél a dologba, akkor ne hagyd ki az isteni jeges teát. Persze, ahogy oly sok mindenből, ebből is a legjobb az otthon készített változat!

Jeges tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jeges tea

Ugyan nem tűnik nagy ördöngösségnek a jeges tea elkészítése, azért érdemes néhány dologra odafigyelni!

Arányok

Egy liter vízhez általában 4-5 filter kell, hogy intenzív legyen az íze. Ha teafüvet használsz, természetesen abból is több kell.

Inkább kevesebb…

A több filterrel, teafűvel ne nőjön egyenes arányban az idő, míg a tea a vízben ázik, hiszen így csak keserűbb lesz a teád.

Melyiket válasszam?

Ha jeges teát készítenél, érdemes az intenzívebb fekete tea mellett letenned a voksodat. Ha gyerkőcnek készül az ital, válassz egy finom gyümölcsteát. De jó alternatíva lehet a rooibos tea is.

Mi legyen a sorrend?

Teát a forró vízbe, vagy forró vizet a teára? A végeredmény szempontjából mindegy, mi a sorrend, mindkettő megfelel.

Ha édesen szereted…

Habár túlcukrozni nem érdemes ezt a házi finomságot, azért csempészhetsz bele egy kis édeset. Még akkor érdemes, amikor forró, illetve meleg a tea, hiszen így könnyebben elolvad a cukor. Ha már ki-, illetve lehűtve ízesítenéd, cukorsziruppal, folyékony édesítővel könnyebben boldogulsz.

Ízesítheted még!

Kerülhet bele citromlé, akár frissen facsart is, vagy citromkarikák. Mentalevéllel sem lehet elrontani, de néhány szem friss, nyári gyümölcs is feldobhatja.

Alapos legyen a hűtés!

Mielőtt a hűtőbe kerül a teád, alaposan hűtsd le, különben kicsit zavaros lesz! Gyorsíthatod a folyamatot, ha dobsz néhány jégkockát a kihűlőfélben lévő teádba.

Fogyaszd frissen!

1-2 napnál tovább nem nagyon érdemes a teát a hűtőben tárolnod, mert „elfárad”, az íze nem lesz már az igazi. Mindig frissen a legjobb, úgyhogy igyekezz minél hamarabb elfogyasztani a házi üdítőt. Bár, nagy valószínűséggel, ha jól sikerül, nem is kell majd túl sokáig tartogatni!:-)

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.