2021.11.22. 14:18:26 8421 275

Csináld magad! – Így készül a házi tusológél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondoltál már rá, hogy akár zuhanyzás, fürdés közben is óvhatod a környezetet? Mondjuk azzal, hogy az eddig boltban vásárolt tusfürdőd, tusolózseléd, szappanod helyett beiktatsz egy szuper házi készítésű kencét.

Fürdés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdés

Hogy hogyan készíts házilag mondjuk tusolózselét? Íme, a recept!

Először is gyűjtsd be a következő hozzávalókat:

  • 4 dl víz

  • 4 dkg natúr szappan

  • kevés olaj

  • sűrítőanyag (például étkezési keményítő)

  • tetszés szerinti illóolaj

Egy reszelőn reszeld finomra a szappant (ha nincs reszelőd, szeld apró darabokra a szappanod – így kicsit hosszabb idő alatt oldódik fel a vízben), add hozzá a vízhez és az egészet közepes lángon kezd el forralni. Közben egy kézi habverővel verd a szappanos vizet, amíg a szappan teljesen fel nem oldódik. Adagolj hozzá egy kevés olajat is. A tűzről levéve csepegtess hozzá néhány csepp illatos olajat, majd az egészet hagyd hűlni addig, amíg el nem éri a zselés állagot. Ha túl hígra sikeredett a házi tusolószer, keverj bele egy kis sűrítőanyagot. Alkalmanként érdemes összerázni a házi kencédet, mert az összetevők elkülönülnek egymástól. Ha nincs illóolajad, „ízesítheted” a tusfürdődet teafilterrel (főzés közben kerüljön bele a filter, amit a folyamat végén távolíts el), esetleg valamilyen „kencekompatibilis” fűszerrel. A mézzel óvatosan, akkor keverd bele a keverékbe, ha már kihűlt, hogy az értékes tápanyagok benne maradjanak. Tedd egy jól zárható üvegbe, kiürült, kimosott tusfürdős flakonba, és élvezd a tusolás minden pillanatát. Két héten belül érdemes felhasználni, hiszen tartósítószer híján hamarabb tönkremehet.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...