2023.09.17. 08:30:37 5736 222

Csináld jól! – A porszívózás 4+1 aranyszabálya!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, nekem erőt kell hozzá gyűjtenem. Az éppen aktuális helyzettől függően akár több napig is, de mostanában már előfordul, hogy csak néhány óráig, esetleg percig kell magam győzködni, hogy ideje porszívózni egy jót.

Porszívózás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porszívózás

És ha már rávettem magam a takarításnak erre a módjára, akkor bizony nem árt alaposnak lenni és betartani, vagyis inkább megfogadni bizonyos szabályokat, tanácsokat a tökéletes eredmény érdekében.

Erre figyelj mindenképpen…

… ha porszívózásra adod a fejed

  • Az ő tisztasága is fontos! Rendszeres időközönként, de legalább, mielőtt porszívót ragadsz, ellenőrizd a porszívó porzsákját, tartályát, illetve a szűrőjét! Így maximális erővel tudja majd összeszedni a földre lehullott port!

  • Inkább lógasd! Ne az orrod, természetesen, hanem inkább a szőnyeget és úgy tisztítsd meg porszívózás helyett. Egy erősebb kefével érdemes előtte átmenni rajt, majd kilógatva kiveregetni belőle a port, esetleg így átmenni rajt porszívóval, hogy tényleg eltűnjön minden por.

  • Várd meg, míg felszárad! Esetleg töröld szárazra a felületen, amin a porszívóval szándékozol „áthajtani”, hogy még véletlenül se károsítsa meg a masinádat a felszippantott vízmennyiség.

  • Csak ne körbe! Te is gyakran elköveted azt a hibát, ahogy ahelyett, hogy elpakolnál a porszívó útjából, inkább körbeporszívózol mindent, székek lábát és így tovább. Ez nem a legjobb döntés! Tessék szépen felpakolni mindent IS, hogy csak úgy suhanjon a kis gép és minden patyolattiszta legyen!

  • Nem mindegy a sorrend! Ha takarítasz, először mindenképpen a por kerüljön le a polcokról egy erre való kendő segítségével! Ha felcseréled a sorrendet, dupla munkát csinálsz magadnak, hiszen a felületekről lehulló port újra fel kell majd porszívóznod.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Izgalmas őszi bakancslista családok számára – Hogy a kellemes hasznos is legyen!

Az őszi atmoszféra mindig magával ragadott. Körülnézve az az érzés lesz úrrá rajtam, mintha folyamatosan készülne valami. A búcsúzás, mintha ott rejtőzne a sárga lombok között, a melankólia mégsem válik csapongóvá, mert a színek, illatok megfűszerezik, és a sóhajokba szinte észrevétlen szövik bele az új reményeket is. Már évek óta figyelem, hogy ebben a nyárbúcsúztató, álmatag időszakban mintha inkább „befelé” élnék, többet töprengenék időről, elmúlásról. Furcsamód, számomra inkább éppen az évnek ez a szakasza hozza el a visszatekintés igényét, a summázást, a tapasztalatok áttekintését, és a tanulságok levonását.

Hozd magaddal! – Te őrzöd még a nyaralós hangulatot?

Bízunk benne, hogy sikerült némi időt szakítani a nyári, ősz eleji feltöltődésre, pihenésre, és egy kicsit kitekinteni a hétköznapokból. Lehet mögötted egy egzotikus utazás, vagy néhány otthon töltött, tartalmas, nem koránkelős nap, a lényeg a kikapcsolódás.

Legédesebb vigasztalónk és barátunk: a csokoládé

A csokoládé megédesíti a szomorúan sós és olykor kesernyés hétköznapokat. Ha vendégeket várunk, tudjuk: egy csokoládés finomsággal nem lehet mellélőni, így a zsúrasztalra került ízpalettán bizton szerepelhet a csokialapos créme brülée-től a csokis muffinon és csokoládé mousse-on át a mindenki-kedvence kategóriába sorolható csokoládépuding egyaránt. Ajándék formájában örömmel adjuk és mosolyogva fogadjuk.